Διάλεξη της ερευνήτριας δρ. Ιωάννας Νούλα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 16:16

ΒΟΛΟΣ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» διοργανώνει διάλεξη με ομιλήτρια τη Δρ. Ιωάννα Νούλα επισκέπτρια ερευνήτρια, Department of Media and Communications, London School of Economics and Political Science και θέμα: «Εκπαίδευση για την (Ψηφιακή;) Πολιτειότητα στην Ελλάδα.

Ψηφιακότητα και Προκλήσεις για το Νέο Σχολείο». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο Κορδάτος (κτίριο Δελμούζου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Η διάλεξη θα εστιάσει στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά διλήμματα που εγείρει η ανατρεπτική τεχνολογία της ψηφιακότητας και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο μετασχηματίζονται η έννοια της πολιτειότητας και ο ρόλος του πολίτη. Στο πλαίσιο της εισήγησης θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία για να τεθούν προβληματισμοί για τη σημασία του σχολείου και της παιδαγωγικής σχέσης αναφορικά με την προετοιμασία του σύγχρονου πολίτη, στο φόντο των σύγχρονων πολιτισμικών προκλήσεων και των υφιστάμενων κυρίαρχων παραδοχών και αντιλήψεων για την ψηφιακή ανάπτυξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass