ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

"Λίφτινγκ" σε Λύκειο και Γυμνάσιο Αγιάς

* Εγκρίθηκαν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημου» 46.000 ευρω από το Υπ. Εσωτερικών και 20.000 ευρώ από τον Δήμο

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 22:08
Εικόνες αποσύνθεσης παρουσιάζει το Λύκειο Αγιάς… Εικόνες αποσύνθεσης παρουσιάζει το Λύκειο Αγιάς…

Αναμφισβήτητα οι εικόνες «μιλούν» μόνες τους. Το σχολικό κτίσμα του Λυκείου Αγιάς, βρίσκεται σε «αποσύνθεση»!

Κατεστραμμένοι τοίχοι, ασυντήρητος αύλειος χώρος, ετοιμόρροπη ράμπα αναπήρων… και γενικά το σχολικό κτίριο αν δεν φιλοξενούσε τους μαθητές των τάξεων του λυκείων της περιοχής, η παρουσία των οποίων δίνει ζωντάνια στους χώρους του, κάλλιστα θα συμπέραινες ότι έχει εγκαταλειφθεί.

«Η αποκατάσταση της φθοράς του σχολικού κτιρίου του λυκείου, αποτελεί ένα από τα έργα προτεραιότητας για τον Δήμο Αγιάς, το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη των πανελληνίων εξετάσεων, παράλληλα με την αποκατάσταση του σχολικού κτιρίου και του γυμνασίου Αγιάς, που παρουσιάζει την ίδια εικόνα» δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος. «Πριν από τρεις μήνες, όπως τονίζει, αλλά και μέσα στο χρονικό διάστημα των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης σε κάποια σημεία του Λυκείου Αγιάς, τα οποία έχρηζαν άμεσων παρεμβάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο, συντάσσεται από τον Δήμο Αγιάς, μελέτη που θα περιλαμβάνει τις εργασίες συντήρησης, που απαιτούνται να γίνουν στα δύο σχολικά κτίρια, ενώ η χρηματοδότηση των εργασιών έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι το «Φιλόδημος ΙΙ», είναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των δήμων της χώρας, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και μελέτες, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα υλοποίησης έργων με ταχύτερους ρυθμούς.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022 με δυνατότητα παράτασης. Οι βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι:

η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση της απασχόλησης και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δήμων.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Λέτσιος: «Για τις εργασίες συντηρήσεων των δύο κτιρίων, του Λυκείου και Γυμνασίου Αγιάς, ο Δήμος Αγιάς έχει εξασφαλίσει το ποσό των 46.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ συμπληρωματικά θα δοθούν 20.000 ευρώ από πόρους του δήμου».

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass