ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΛ

Ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης αύριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 15:30

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Μετά το Πτυχίο τι; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας», θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.


Στόχος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, την Τρίτη 24 Απριλίου στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημ. Σχολείου Λάρισας παρουσία του υφυπουργού ΥΠΠΕΘ Δ. Μπαξεβανάκη καθώς και στελεχών της επαγγελματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου είναι η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού του μεταλυκειακού έτους –Τάξη Μαθητείας και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Το Υπ. Παιδείας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, στην ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας καθώς και στη στήριξή τους μετά την απόκτηση του απολυτηρίου και του πτυχίου τους, συμβάλλοντας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Για τον σκοπό αυτό έθεσε σε εφαρμογή και υλοποίηση το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ. Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, συντελεί στην αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων τους, οδηγεί σε πτυχίο επιπέδου 5 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass