ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επιμορφωτική ημερίδα θεολόγων

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 15:44

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών – Ερευνητικό Κέντρο στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων πραγματοποίησε από κοινού με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τον περασμένο Φεβρουάριο, επιμορφωτική ημερίδα για τους θεολόγους-καθηγητές με θέμα: «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά και η αξιοποίηση του Φακέλου Μαθήματος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο».

 Η ημερίδα αυτή με τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος θεολόγων του Ν. Λάρισας και στην πόλη της Λάρισας με θέμα: «Αποφασίζοντας για την οργάνωση ενός διδακτικού δίωρου σύμφωνα με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» το Σάββατο 5 Μαΐου από τις 9 π.μ. έως 2 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας – Μεζούρλο.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν κ. Στρατής Ψάλτου, σύμβουλος Θεολόγων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και η κ. Όλγα Γριζοπούλου, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για το Νέο Πρόγραμμα Δημοτικού – Γυμνασίου και Μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο Μαθήματος της Α’ Γυμνασίου. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μάθημα των Θρησκευτικών στο σημερινό σχολείο.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρία στην ολομέλεια και δυο βιωματικά εργαστηρία, ένα για το Γυμνάσιο και ένα για το Λύκειο. Ο αριθμός των καθηγητών που θα λάβει μέρος στα εργαστήρια είναι περιορισμένος και δεν θα ξεπερνά τους 15 ανά εργαστήριο.

 Τα βιωματικά εργαστήρια θα συντονίσουν οι:

-Απόστολος Μπάρλος, θεολόγος, επιμορφωτής Επιμορφωτών του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών, συγγραφέας Σχολικών Εγχειριδίων, μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο Μαθήματος της Α’ Γυμνασίου.

-Βάσω Γώγου, θεολόγος, φιλόλογος, ζωγράφος, επιμορφώτρια Επιμορφωτών του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών, μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο Μαθήματος της Α’ Γυμνασίου.

-Σουλτάνα Γκαργκάνα, θεολόγος καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Δεσκάτης Γρεβενών, μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο του Μαθήματος της Β΄ Λυκείου.

-Τάνια Αβέλλα, θεολόγος, επιμορφώτρια του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών, αποσπασμένη στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

 Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, τηλ. 24210 93553, στην παρακάτω διεύθυνση: www.acadimia.org και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου–(κ. Βαλίλα Γιαννουτάκη στο giannoutaki@acadimia.org) μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η επιβεβαίωση συμμετοχής στα εργαστήρια θα αποσταλεί στο προσωπικό mail των ενδιαφερομένων στις 3 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass