Αντίο για Πολωνούς μαθητές-εθελοντές

* Εκαναν την πρακτική τους άσκηση προσφέροντας εθελοντική εργασία στον Δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 22:15

Αναχώρησαν για την πατρίδα τους από την περιοχή των Μεσαγγάλων οι 115 Πολωνοί μαθητές οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο «Golden Sun» του κ. Γιώργου Πολύζου και υπεύθυνο του «Olympous education», του φορέα που συνεργάζεται με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πολωνία, στο πλαίσιο του «Erasmus», οι οποίοι είναι ενταγμένοι στη χώρα τους σε τεχνικές ειδικότητες.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής περίπου 25 μαθητές οι οποίοι είχαν ειδικότητα τις οικοδομικές εργασίες πραγματοποίησαν στο αγροτικό ιατρείο Μεσαγγάλων εργασίες ελαιοχρωματισμού και συντήρησης του κτιρίου όπου χρειάζονταν καθώς και εργασίες συντήρησης στο γήπεδο Μεσαγγάλων, κάνοντας έτσι την πρακτική τους στην ειδικότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα παράλια του νομού μας παράλληλα με τις εργασίες και την πρακτική τους άσκηση είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και άλλες τουριστικές περιοχές και τα παράλια του νομού καθώς επίσης θρησκευτικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Αρχαίο Θέατρο στη Λάρισα, τα Μετέωρα κ.λπ.

Λίγο πριν την αναχώρηση των Πολωνών μαθητών για την πατρίδα τους σε ειδική εκδήλωση ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αρχικά τους καλωσόρισε στον Δήμο και στα παράλια. Τους ευχαρίστησε που διάλεξαν την περιοχή του Δήμου Τεμπών και τις όμορφες παραλίες για να κάνουν την πρακτική τους. Επίσης τους ευχαρίστησε για την εθελοντική εργασία που πρόσφεραν στο βάψιμο του ιατρείου της παραλίας και τις εργασίες που πραγματοποίησαν στο γήπεδο και το θεατράκι της Αιγάνης. Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος τόνισε επίσης στους φοιτητές : «Είσαστε οι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού και του Δήμου Τεμπών». Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του προέδρου της Τ. Κ. Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη ο οποίος πέρα από τις ευχαριστίες για τις εργασίες που πρόσφεραν είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η φιλία παγιώθηκε και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζάχος, η γιατρός του Ιατρείου Μεσαγγάλων κ. Μαριάνθη Χαβιά και ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γιώργος Πολύζος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass