«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 16:06

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» και απέσπασαν τέσσερα συνολικά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο για την «Καλύτερη Συμμετοχή στη Δράση» και το Βραβείο «Σκηνοθεσίας».

Σκοπός της δράσης ήταν η προετοιμασία θεατρικής παράστασης με επιστημονικό περιεχόμενο.

Η παράσταση που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές έχει το τίτλο «Ήταν ένα μικρό καράβι» και πρόκειται για μια «οικολογική» διασκευή παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά. Η επεξεργασία του θέματος και οι προετοιμασίες για την παράσταση εντάχθηκαν σε Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιεί το σχολείο τη φετινή χρονιά.

Στη δράση πήραν μέρος μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί που συντόνισαν τη δράση ήταν οι Γιαννώτας Γιώργος ΠΕ32, Μπλάκου Θεοδώρα ΠΕ06, Κυρατζής Αντώνης ΠΕ11, Γώγου Βίβιαν ΠΕ16, Κουτάλου Χριστίνα ΠΕ19 και Διψάνα Αλεξάνδρα ΠΕ08.

Η απονομή των βραβείων έγινε σε ανοικτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, όπου εκτός από τη βράβευση έγινε και προβολή της βιντεοσκοπημένης παράστασης των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τα βραβεία παρέλαβαν η διευθύντρια και μαθητές του σχολείου που προσκλήθηκαν να εκπροσωπήσουν το σχολείο στην εκδήλωση.

Το «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» είναι μια πρωτοποριακή δράση, όπου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από την ύλη που διδάσκονται στα σχολεία. Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία της Science View (Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Επικοινωνιολόγων Επιστήμης και Συγγραφέων Επιστήμης), με συνεργαζόμενους φορείς το τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, την Ελληνογερμανική Αγωγή, και το Noesis - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass