Στο 90% η συμμετοχή στις εκλογές για ανάδειξη νέου πρύτανη

ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΜΑΜΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ - ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ Ι. ΛΑΛΙΩΤΟΥ, Χ. ΜΠΙΛΛΙΝΗΣ, Ι. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 22:02

Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναδείχθηκε ο Βολιώτης κ. Ζήσης Μαμούρης μετά τις πρυτανικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με τη συμμετοχή των διδασκόντων και του προσωπικού να αγγίζει το 90%. Ο κ. Μαμούρης εξελέγη πρύτανης συγκεντρώνοντας συνολικά 388 ψήφους έναντι των 318 που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος κ. Νίκος Δαναλάτος.

Αναφορικά με τις ψήφους, ο κ. Μαμούρης έλαβε από την κατηγορία των μελών ΔΕΠ 231 ψήφους και ο κ. Δαναλάτος 136 ψήφους. Αυτό ήταν και το στοιχείο που έκρινε και τον νικητή, καθώς η διαφορά ήταν αδύνατον να καλυφθεί από τις ψήφους των διοικητικών υπαλλήλων και του διδακτικού προσωπικού ΕΔΙΠ.

Σε αυτή την κατηγορία ο κ. Μαμούρης έλαβε 157 ψήφους ενώ ο κ. Δαναλάτος 182. Σημειώνεται πως σε αυτή την κατηγορία εκλογέων πέντε ψήφοι αναλογούν σε μία κανονική ψήφο.

Ο κ. Ζήσης Μαμούρης είναι καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας στη Λάρισα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασκεί καθήκοντα αναπληρωτή πρύτανη στα θέματα της έρευνας. Καθήκοντα πρύτανη αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τις τέσσερις θέσεις των αντιπρυτάνεων καταλαμβάνουν η Ιωάννα Λαλιώτου (με 85 ψήφους μελών ΔΕΠ και 101 διοικητικών), ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης (με 66 ψήφους μελών ΔΕΠ και 53 διοικητικών, ο Ιωάννης Θεοδωράκης (με 58 ψήφους μελών ΔΕΠ και 67 διοικητικών) και ο Στέφανος Παρασκευόπουλος (με 53 ψήφους μελών ΔΕΠ και 53 διοικητικών).

Συνολικά από τους 836 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 747 ποσοστό που ανέρχεται στο 90%.

Η επικράτηση του κ. Ζήση Μαμούρη μεταφράζεται ως αναγνώριση του δρόμου που βαδίζει μέχρι σήμερα η πρυτανική αρχή και ο νέος πρύτανης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μεγάλη πρόκληση της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass