Τα παιδιά σχεδιάζουν την «Πόλη που Μαθαίνει»

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 15:48

Με δεδομένο πως η διαμόρφωση μιας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης από την πρώτη σχολική ηλικία είναι βασικό ζητούμενο, στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Σχολείου με τίτλο «Χτίζοντας μια πόλη που μαθαίνει - Καινοτόμες μέθοδοι και προγράμματα» διεξάγεται διαγωνισμός εικαστικών έργων και αφορά παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Η πόλη που θέλω - Η πόλη που ονειρεύομαι». Τα παιδιά μπορούν να δουλέψουν με οποιαδήποτε τεχνική (ζωγραφική, κολάζ ή 3D κατασκευές) δημιουργώντας πρωτότυπα έργα ατομικά ή ομαδικά, εμπνευσμένα από την πόλη της Λάρισας, όπως τη φαντάζονται και την επιθυμούν.

Τα έργα των παιδιών θα συγκεντρωθούν στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄θμιας Εκπαίδευσης (Δήμητρας Τσάτσου 2 και Φαρσάλων, Τ.Κ.41335 Λάρισα. Υπεύθυνη κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα) έως τις 4 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή από την Α/βαθμια Εκπαίδευση Λάρισας, το δίκτυο ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα. Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στον Μύλο του Παππά η τελετή βράβευσης των τριών έργων που θα προκριθούν. Στα τρία πρώτα έργα θα δοθούν βραβεία, ενώ έπαινοι θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα παιδιά θα πάρουν τα δώρα τους και μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από την «Πόλη που Μαθαίνει». Παράλληλα θα λειτουργήσει στον εσωτερικό χώρο του Μύλου του Παππά έκθεση όλων των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass