Μαθηματικά παραμύθια για νήπια

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 15:46

«Ενισχύοντας τις μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες των νηπίων με τη χρήση μαθηματικών παραμυθιών ήταν το θέμα της ημερίδας του ΠΕΚ Λάρισας που έτυχε θερμής ανταπόκρισης. Εισηγήτρια της ημερίδας ήταν η κ. Γεωργία Μουντζούρη νηπιαγωγός, M.Ed. στις Επιστήμες της Αγωγής. Υπεύθυνη του σεμιναρίου ήταν η κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου σχολική σύμβουλος Π.Α. και Υπ/ντρια του ΠΕΚ Λάρισας για την Α/θμια Εκπαίδευση.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 39ου Δημοτικού Σχολείου. Ο διευθυντής του σχολείου ο κ. Κίτσιος Χρήστος υποστήριξε υλικοτεχνικά την ημερίδα και φρόντισε για την άρτια διοργάνωσή της. Συμμετείχαν 120 εκπαιδευτικοί προσχολικής ηλικίας της περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίοι παρακολούθησαν την ημερίδα με αμείωτο ενδιαφέρον.

 Η ημερίδα διεξήχθη σε δύο μέρη: Το πρώτο ήταν το θεωρητικό κομμάτι όπου συζητήθηκε πώς τα μαθηματικά παραμύθια βοηθούν στην ουσιαστική κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Το δεύτερο ήταν το βιωματικό εργαστήρι όπου οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια σχεδίασαν αριθμητικές δραστηριότητες τις οποίες παρουσίασαν στην ολομέλεια.

 Σκοπός της επιμορφωτικής ημερίδας ήταν οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να συμβάλλουν στην ποιοτικότερη οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας στο νηπιαγωγείο με τη δημιουργική αξιοποίηση του παραμυθιών για την εκπλήρωση των στόχων του αναλυτικού προγράμματος που σχετίζονται με τα μαθηματικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass