Γνώσεις και εμπειρίες από το πρόγραμμα Erasmus +

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 15:49

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όντας από αρχαιοτάτων χρόνων η κοιτίδα του εθνολογικού πλουραλισμού και της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης είθισται τις τελευταίες δεκαετίες να τελεί υπό την αιγίδα της και να χρηματοδοτεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Erasmus+”, που απευθυνόμενο σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προάγει από τον καιρό εδραίωσής του τη διά βίου μάθηση, τη διακρατική συνεργασία και την αναβάθμιση της κοινωνίας διαπλάθοντας νέους με ευρεία αντίληψη και διεθνή εμπειρία.
Το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας ξεκίνησε την τρέχουσα χρονιά την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 με τίτλο «Επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών του ΕΠΑΛ Ελασσόνας».


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν (39) μαθητές και (6) συνοδοί καθηγητές από τις παρακάτω ειδικότητες:
α) Τεχνικός Οχημάτων
β) Βοηθός Νοσηλευτή
γ) Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία, να γνωρίσουν και να δουν νέες τεχνικές, ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στις ειδικότητές τους διάρκειας 15 ημερών στην περιοχή Povoa de Varzim της Πορτογαλίας.
Το πρόγραμμα κατάρτισης σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων με στόχο να λάβουν τις εξειδικευμένες γνώσεις ώστε σε συνδυασμό με τις προσλαμβανόμενες πρακτικές δεξιότητες και στάσεις που απαιτούνται από την ειδικότητά τους, να καταστούν ανταγωνιστικοί και ικανοί να διεκδικήσουν και να πετύχουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας αποκτώντας μια πρώτη εργασιακή εμπειρία πάνω στην ειδικότητά τους σε μια ευρωπαϊκή πόλη και σε ευρωπαϊκά εργασιακά περιβάλλοντα.
Τέτοιου είδους ευρωπαϊκά προγράμματα σχεδιάστηκαν για να ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Αποτελούν δε μία μοναδική ευκαιρία να έρθει ο μαθητής σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και έθνη. Γι’ αυτό είναι δείγμα πολιτισμού να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass