Από τη Λάρισα στη Γαλλία

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 17:38

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε με επιτυχία το ταξίδι στο Giromagny της Γαλλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Το ταξίδι σε όλες του τις διαστάσεις». Στην κινητικότητα πήραν μέρος 42 μαθητές του σχολείου και 6 καθηγητές.

Η διαμονή όλων των μελών της αποστολής έγινε σε γαλλικές οικογένειες. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις εντός του σχολείου του Giromagny, καθώς και επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής αλλά και στο Παρίσι.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε αποσκοπώντας στη γνωριμία με άτομα διαφορετικής κουλτούρας και στην κατανόηση της διαφορετικότητας. Επιπλέον θεματικοί άξονες του προγράμματος ήταν η μετανάστευση και το προσφυγικό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη γαλλική καθημερινότητα στο σχολείο και στην οικογένεια, να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος και της αντιμετώπισής του στη Γαλλία, καθώς ήρθαν σε επαφή με μετανάστες, και να κατανοήσουν την αξία της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης μέσα από τη γνωριμία, επαφή και συνεργασία με άτομα διαφορετικής εθνικότητας, γλώσσας και κουλτούρας.

Μαζί με τους Γάλλους μαθητές, πραγματοποίησαν κοινές δράσεις γνωριμίας και εκπαιδευτικές επισκέψεις, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, ξεδίπλωσαν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες ζωγραφίζοντας και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες με ντόπιους καλλιτέχνες, ανακάλυψαν πληροφορίες για την εξέλιξη του θεσμού της δουλείας στη Γαλλία, μίλησαν στα Αγγλικά και Γαλλικά, πήραν συνέντευξη από ξένους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή του Giromagny και παρουσίασαν, σε δύο παραστάσεις στο θέατρο του Giromagny, τραγούδια ελληνικά και γαλλικά, ελληνικούς χορούς και θεατρικό δρώμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τελική παράσταση ενθουσίασε και συγκίνησε τους γονείς των Γάλλων μαθητών αλλά και τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου, που εργάστηκαν σκληρά για το άρτιο αποτέλεσμά της.

Το πρόγραμμα της κινητικότητας περιλάμβανε τις εξής επισκέψεις: Μουσείο της Νεγροσύνης στο Champagney Notre Damed’ Hautes στο Ronchamp , Αρχαιολογικός χώρος της Augusta Raurica στο Augst, Ελβετία, Εκθεσιακός χώρος Vitra Design Museum, Γερμανία και στο Παρίσι: Μουσείο του Λούβρου, Μουσείο της Ιστορίας της Μετανάστευσης, Ίδρυμα Louis Vuitton. Πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος στη σελίδα Lanouvelle Odyssée/ Η νέα Οδύσσεια, στο facebook.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass