«Να παραμείνουν στις θέσεις τους οι έξι διευθυντές»

* ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 15:45

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», σε ψήφισμά του, ζητά από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να άρει την απόφαση, με την οποία ανακάλεσε έξι εκπαιδευτικούς από τις διευθυντικές θέσεις τους σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Αναλυτικότερα αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συμπαρίσταται στους έξι συναδέλφους, μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. ν Λάρισας, που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης ως διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για να παραμείνουν στις θέσεις που υπηρετούν. Οι συνάδελφοι είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία για το ήθος, την ακεραιότητά τους και την προσφορά τους στην εκπαίδευση.

Ενώ είχαν ολοκληρώσει -όπως μας ενημέρωσαν- εμπρόθεσμα όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου, όπως η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, η συγκατάθεση του Συλλόγου Διδασκόντων, η συνέντευξη και η δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων, η Π.Δ.Ε Θεσσαλίας χωρίς να λάβει υπόψη της το τεκμήριο της αθωότητας, ανακάλεσε την απόφαση τοποθέτησής τους.

Ζητάμε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να άρει την άδικη απόφαση με την οποία ανακάλεσε τους συναδέλφους, καθώς η απόφασή της λήφθηκε χωρίς τη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης ακρόασης, χωρίς διερεύνηση των στοιχείων της υπόθεσης και χωρίς αρμοδιότητα.

Δεν νοείται να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς έρευνα και ερήμην των ενδιαφερομένων. Ζητάμε και από τον υπουργό να εξετάσει το θέμα, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων και να επέλθει η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass