Εργαστήριο κόμικ για παιδιά…

* ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗN ΠΟΛΗ”

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2018 16:01

Μια μοναδική ψυγαγωγική και εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη – καλοκαίρι 2018» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.

Με εισηγητή τον εικονογράφο και δημιουργό κόμικ κ. Μάριο Μπόρα τα παιδιά γνώρισαν τις τεχνικές δημιουργίας κόμικ καθώς και της εικονογράφησης με απλά υλικά.

Στόχος της δράσης ήταν να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη των κόμικς με τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό και να τους εμπνεύσει ώστε να εκφραστούν δημιουργικά.

Τα παιδιά γνώρισαν πώς δημιουργούνται σχεδιαστικά οι ήρωες και με ποιους τρόπους ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας. Μέσα από τη βιωματική εμπειρία του εργαστηρίου γνώρισαν τα οφέλη της ομαδικότητας, καλλιέργησαν τη φαντασία τους και εξάσκησαν την προσωπική τους έκφραση. Εργάστηκαν πάνω στον σκελετό της ιστορίας «Η μάσκα του Φίλωνα» που εκτυλίσσεται στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο και κάνοντας χρήση δεδομένων χαρακτήρων, τόπων και αντικειμένων δημιούργησαν έργα μοναδικά, εικονογραφώντας το δικό τους προσωπικό κόμικ.

Το εργαστήριο «ΚΟΜΙΚ» εφαρμόστηκε με επιτυχία στα κέντρα της «Κατασκήνωσης στη Πόλη» για δεύτερη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στο πολιτιστικό - εκπαιδευτικό πρόγραμμά της.

Για πληροφορίες στο τηλ.: 2410-680.205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass