Καταγραφή συμβασιούχων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 15:18

Εκπρόσωποι του Συντονιστικού Συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Ελλάδος, συναντήθηκαν με την υφυπουργό Παιδείας κ. Τζούφη και εκπροσώπους του Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν: «Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, ως εξέλιξη τόσο της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης των εμπλεκόμενων φορέων για να καταβληθεί προσπάθεια για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και της πρόσφατης απόφασης της 88ης Συνόδου των Πρυτάνεων και των Διοικουσών Επιτροπών επίσης για την εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμφώνησε να ζητήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, να πραγματοποιήσουν την καταγραφή των συμβασιούχων που εργάζονται σε αυτά, αποστέλλοντας στα Ιδρύματα οδηγίες για τη διαδικασία και υλοποίηση της καταγραφής.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι μετά την υλοποίηση της καταγραφής, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα κοινή συνάντηση μεταξύ του Συντονιστικού Συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων, για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα οδηγεί στην εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass