Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό

ΧΘΕΣ ΓΙΑ 180 ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2018 22:03

Για τα περισσότερα παιδιά ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών. Όχι όμως για όλα. Δύο παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, ο 1ος και ο 5ος, είναι ανοιχτοί και τον Αύγουστο, για εκείνους τους γονείς που δεν μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Εξάλλου, οι εποχές που η πόλη τον Αύγουστο άδειαζε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η οικονομική κρίση άλλαξε το τοπίο και τις εργασιακές σχέσεις με αποτέλεσμα, για πάρα πολλές οικογένειες οι διακοπές να έχουν μετατραπεί σε όνειρο θερινής νυκτός.

Ο Δήμος Λαρισαίων κινείται με βάση τις ανάγκες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα και δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που στόχο έχουν τη στήριξη της οικογένειας. Της οικογένειας που αδυνατεί να πάει τα παιδιά της διακοπές, της οικογένειας που παλεύει για τα προς το ζην και αδυνατεί να πληρώσει για τη φύλαξη και απασχόληση των παιδιών της.

Έτσι και φέτος οι πόρτες δύο κεντρικών παιδικών σταθμών άνοιξαν για 180 βρέφη και νήπια της πόλης, αριθμός ελάχιστα αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Συγκινητική η εικόνα χθες στους δύο παιδικούς σταθμούς αφού πολλά παιδάκια πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του παιδικού. Ημέρα προσαρμογής για εκείνα που το πέρασαν και συνοδεύτηκε με πολλά δάκρυα και σφιχτές αγκαλιές με τους γονείς και τους παππούδες. Στις αίθουσες υπήρχαν και εκείνα τα παιδάκια που συνεχίζουν κανονικά τη χρονιά τους αφού δεν σταμάτησαν προχθές 31η Ιουλίου που επίσημα κλείνουν οι παιδικοί, αλλά όμως και για εκείνα χθες η μέρα ήταν περίεργη αφού πολλοί φίλοι-συμμαθητές σταμάτησαν για διακοπές και νέα πρόσωπα εμφανίστηκαν στην τάξη τους.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass