«Προχωρήστε στην ουσία και αφήστε τα (ευχο)λόγια»

ΚΕΛΛΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 15:28

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου στη Λάρισα, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Όπως όλα δείχνουν ο κ. Γαβρόγλου παραμένει εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και (ευχο)λόγια χωρίς ουσία. Το γεγονός, δε, ότι δήλωσε πως «φεύγει περισσότερο πεισματάρης και πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα:

* Εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας και το έργο των διδασκόντων του.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη δήλωση του κ. υπουργού, καθώς έχω εκφράσει επανειλημμένα την ίδια άποψη. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να καταργηθούν Σχολές και Τμήματα με σημαντική προσφορά και αποδεδειγμένη διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την αγορά εργασίας, ούτε να απωλεσθούν και να εκχωρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Ιδρύματος. Επιπλέον, δεν πρέπει να υιοθετηθεί άνιση μεταχείριση για τους διδάσκοντες και το προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλίας έναντι των αντίστοιχων κατηγοριών άλλων ΤΕΙ.

* Δεν μπόρεσε να προβλέψει το κόστος της συνένωσης.

Αποτελεί ανευθυνότητα η συγκεκριμένη παραδοχή. Θέλουμε ένα σχέδιο κοστολογημένο, που θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα λειτουργικά έξοδα των Σχολών και των Τμημάτων, που θα δημιουργηθούν.

* Ανέφερε πως δεν κάνουμε πράγματα με το ζόρι και χρειαζόμαστε συναινέσεις.

Είμαστε υπέρ της συνέργειας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με συγκεκριμένο σχέδιο και επί ίσοις όροις, για να μην επαναληφθούν λάθη παρελθόντων ετών. Όμως, μέχρι σήμερα δεν ετέθη ποτέ σε δημόσια διαβούλευση το «Σχέδιο Γαβρόγλου», ούτε έχει γίνει γνωστό το πόρισμα των επιτροπών του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, που έχει συστήσει το Υπουργείο. Επιπλέον, ο κ. υπουργός αδιαφόρησε πλήρως για τις προτάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας και απαξίωσε την πληθυσμιακή βάση της Λάρισας και τη θέση της στην ελληνική περιφέρεια.

* Υποστήριξε ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Τότε, γιατί έχει επιτρέψει να γιγαντωθεί η ανομία και να απειλείται η σωματική ακεραιότητα διδασκόντων και φοιτητών; Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος συμβαίνει κάτι ανάλογο;

* Τάχθηκε κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πρόκειται για τις γνωστές ιδεοληψίες της κυβέρνησης, που εθελοτυφλεί, αποστερώντας από τη χώρα και τις τοπικές και περιφερειακές οικονομίες πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη και αδιαφορώντας για την αιμορραγία, που υφίσταται ο τόπος με τη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.

* Ανέφερε ότι θα φέρει σύντομα νομοσχέδιο, που θα αφορά αλλαγές στην Τρίτη Λυκείου και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του ’19.

Ευελπιστούμε στο νομοσχέδιο αυτό να μη δούμε πάλι διατάξεις, όπως αυτές που ψηφίστηκαν στο Σ/Ν για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, υπό τον τίτλο «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που καταλείπουν τα σχέδια δράσης σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα ατυχών επιλογών, που αποδεικνύονται άλλοτε αναποτελεσματικές και δυσεπανόρθωτες και ενίοτε τραγικές και μοιραίες για την πατρίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass