«Ο γκεστ σταρ του καλοκαιριού»

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 15:34

Με αφορμή το θέμα των διευθυντών η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ενός εκπροσώπου των Παρεμβάσεων και του ενός εναπομείναντα (μέχρι νεωτέρας) συνεργαζόμενού τους μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ουδεμία αναφορά, για μια ακόμη φορά, έγινε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας. Γιατί άραγε τέτοιοι εναγκαλισμοί; Η απάντηση στην ερώτηση βέβαια, δεν είναι και από τις πιο δύσκολες.

Από τη μια, η υπερψήφιση στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ από τους αιρετούς της παράταξης των Παρεμβάσεων της αποδοχής των χειρόγραφων δηλώσεων υποψηφίων Διευθυντών σχ. μονάδων είναι δεδομένο πως δυσαρέστησε την ΠΔΕ Θεσσαλίας (οι συχνές επισκέψεις στη Μανδηλαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα μελών των Παρεμβάσεων καταδεικνύει του λόγου το αληθές). Προσπάθειες για προσωρινές γέφυρες;

Από την άλλη, το μέλος - συνάδελφος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Παπαδόπουλος με θέση στο νομό Τρικάλων πρέπει να δείξει χαρακτήρα για κάνα δύο μήνες ακόμη (ο νοών νοείτω: πάνω από όλα η ενδοπεριφερειακή του απόσπαση!).

Οι θιασώτες του χάους και της κουκούλας αντί να ασχολούνται με την καταστροφική για τη χώρα κυβερνητική πολιτική, αρκούνται σε χαδάκια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάλλουν κατά της ΔΑΚΕ κι επιλεκτικά μόνον κατά του αιρετού της στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας (του Κ. Κοντσιώτη), τον οποίο, να τους το θυμίσουμε, ορίζει στη συγκεκριμένη θέση για σχεδόν δύο δεκαετίες η σταθερή και αταλάντευτη ψήφος των εκπαιδευτικών ως αναγνώριση του έργου του και της πολυετούς προσφοράς του σε εκείνους και στην εκπαιδευτική κοινότητα .

Δυστυχώς γι’ αυτούς κι ευτυχώς για τον κλάδο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, τα μεγέθη των δύο αιρετών (της ΔΑΚΕ και των Παρεμβάσεων ) είναι δυσανάλογα. Οι εκπρόσωποι (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) των μπαχαλάκηδων, που λεηλατούν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, διαισθάνονται την ολοένα αυξανόμενη απαξίωσή τους από τους συναδέλφους , οι οποίοι επιθυμούν αιρετούς που θα τους εκπροσωπούν με ξεκάθαρες απόψεις-θέσεις και όχι με “παύλες” (εξάλλου είναι γνωστό σε όλους πως η λυκοσυμμαχία τους με τις δύσμοιρες ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) τους απέφερε θέση στο ΠΥΣΔΕ).

Καπηλεύονται (πάγια τακτική τους) αγώνες όλων των συναδέλφων και ολάκερης της ΕΛΜΕ Λάρισας . Αναφέρουν συγκεκριμένα : “πετύχαμε να εγκριθούν τα ολιγομελή που ήθελαν να καταργήσουν, όταν οι άλλες παρατάξεις το θεωρούσαν χαμένη υπόθεση”. Αυτή τη διαπίστωση προφανώς την έκαναν επηρεασμένοι από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες!

Κι εκεί που πιστεύαμε πως συνδικαλιστικά το ενδιαφέρον του καλοκαιριού σε τοπικό επίπεδο θα μονοπωλούσαν τα προς απόσπαση πρόσωπα (κ. Παπαδόπουλος) και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (λόγω της δικαστικής της διαμάχης με Διευθυντές σχολείων) , τελικά άλλος αποδείχτηκε ο guest star της θερινής περιόδου.

Πρόκειται για τον τέως διορισμένο αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, κ. Γεωργούση. Αν και για τον συγκεκριμένο συνάδελφο είναι γνωστές οι εμπαθείς πολιτικές (αριστερές) του προτιμήσεις , εντούτοις από τις συνεχείς “εμφανίσεις” του στα ΜΜΕ γεννώνται αρκετά ερωτήματα:

Γιατί δεν ασχολείται καθόλου με τον/τους αιρετό/ους των Παρεμβάσεων; Γιατί δεν αναφέρει πουθενά, στα γεμάτα λεονταρισμούς κείμενά του, πως κι αυτοί υπερψήφισαν την αποδοχή των εκπρόθεσμων δηλώσεων; Pourquoi?

Την αίτηση, που κατέθεσε ο ίδιος ως υποψήφιος Διευθυντής σχολείου, την αποθήκευσε ή την οριστικοποίησε; Διότι ,εάν την οριστικοποίησε, τότε μόνο αυτός το κατάφερε! Γιατί επιτίθεται μονίμως μόνον στον αιρετό της ΔΑΚΕ ; Ξεχνά πως για δεκατέσσερα συναπτά έτη ο Κώστας ο Κοντσιώτης τυγχάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των συναδέλφων; Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί πως προσβάλλει κι αυτούς; Λίγη ψυχραιμία από τον κύριο Διευθυντή δεν βλάπτει.

 Γιατί επιδιώκει εναγωνίως την δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα; Έχουμε διαβάσει σε τουλάχιστον τρεις ανακοινώσεις του τα ίδια ακριβώς πράγματα. Γιατί τα ανακυκλώνει; Φοβάται κάτι; Έχει να κρύψει κάτι; Θολώνει νερά;

Γιατί οι “εμφανίσεις” του ιδίου και των συντρόφων του στα ΜΜΕ, όλως τυχαίως, συμπίπτουν χρονικά με εκδίκαση της υπόθεσης των έξι Διευθυντών; Επιθυμεί να δημιουργήσει κλίμα; Ποιος είναι άραγε ο λόγος που τον ωθεί να γίνεται λαγός της Διοίκησης;

Υ.Σ.(1): Το debate που επιθυμεί προτείνουμε να πραγματοποιηθεί μεταξύ Φαλάνης και Συκουρίου. Σε ουδέτερο έδαφος και νύχτα με πανσέληνο!» καταλήγει η ΔΑΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass