Μετά τις διακοπές… εξόρμηση για τα σχολικά

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 22:45

Σταδιακά από χθες επιστρέφει και το τελευταίο κύμα αδειούχων και η Λάρισα αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά στους ρυθμούς της.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε τα σχολεία αλλά ήδη πολλοί γονείς και μαθητές βρίσκονται επί ποδός για να κανονίσουν φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες όπου έχουν αρχίσει να γίνονται εγγραφές. Μέσα σε αυτές τις υποχρεώσεις έρχεται να προστεθεί και η αγορά των σχολικών ειδών, που ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να κάνουν προσπαθώντας να επωφεληθούν και από τις τελευταίες ημέρες εκπτώσεων του Αυγούστου. Πολλά καταστήματα ήδη πριν τον Δεκαπενταύγουστο είχαν αρχίσει να παραλαμβάνουν σχολικές τσάντες και γραφική ύλη. Βέβαια οι αγορές γίνονται συγκρατημένα και κυρίως έχουν να κάνουν με τη σχολική τσάντα, καθώς όταν ανοίγουν τα σχολεία θα δοθεί και η λίστα με όσα θα χρειαστεί να προμηθευτούν οι μαθητές για τη σχολική χρονιά. Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν έρευνα και αγορές σχολικών ειδών μέσω διαδικτύου. Φυσικά, οι μόδες και οι τάσεις της περιόδου, είναι ένας παράγοντας που καθορίζει τις προσωπικές επιλογές των μαθητών.

Ο ιδιοκτήτης κεντρικού βιβλιοπωλείου στη Λάρισα κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης μιλώντας στην «Ε» σχολίασε ότι ήδη εδώ και καιρό οι Λαρισαίοι έχουν ξεκινήσει τις αγορές τους ιδιαίτερα για σχολικές τσάντες για νήπια και για τα πρωτάκια του Δημοτικού. «Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός ιδιαίτερα για όσους έρχονται να επιλέξουν την τσάντα του παιδιού τους που θα πάει στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και θα έλεγα σε πολλά είδη και αρκετά φθηνότερα. Για παράδειγμα οι τσάντες νηπίων ξεκινούν να πωλούνται από 15 ευρώ, ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες από 30 ευρώ. Σταδιακά οι αγορές αυξάνονται. Πάντα φροντίζουμε να προσφέρουμε καλές εκπτώσεις στους πελάτες μας, ενώ μεγάλες εκπτώσεις έχουμε και στις περσινές τσάντες μας, μιας και πρόκειται για είδος που πάει με τη μόδα» ανέφερε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήδη από χθες Δευτέρα άρχισαν και οι μαθητές των φροντιστηρίων να κάνουν τις αγορές τους σε βοηθήματα, ξενόγλωσσα βιβλία και τετράδια.

Η σωστή επιλογή τσάντας

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι οι σχολικές τσάντες μπορεί να κρύβουν κινδύνους ή να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους μαθητές και τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς ποιο είναι το σωστό είδος της τσάντας που πρέπει να αγοράζουν, πώς να τη γεμίζουν και πώς να τη μεταφέρουν τα παιδιά.

Πολλά είναι τα παιδιά που αποκτούν προβλήματα με τη μέση τους ή άλλα μυοσκελετικά εξαιτίας των υπέρβαρων σχολικών τσαντών που ζυγίζουν σχεδόν διπλάσια από ό,τι ζύγιζαν πριν από 20 χρόνια.

Εξαιτίας των προειδοποιήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά, τροχήλατες σχολικές τσάντες, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς είναι οι πιο ενδεδειγμένες καθώς δεν βαραίνουν την πλάτη και τους ώμους.

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση το βάρος της τσάντας δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Δεν μπορεί δηλαδή να ξεπερνά το 10 με 15% του σωματικού βάρους των παιδιών. Αν δεν είναι εφικτή η αγορά της τροχήλατης τσάντας, τότε είναι καλό να προτιμάται μια τσάντα με δύο λουριά και όχι με ένα έτσι ώστε να μοιράζεται το βάρος. Παράλληλα, τα λουριά θα πρέπει να έχουν επένδυση για να μην πληγώνουν τους μαθητές στα σημεία που τη φορούν. Καλό είναι ακόμα η τσάντα να έχει και ζώνη στη μέση έτσι ώστε να μοιράζεται καλύτερα το βάρος στο σώμα.

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ: Κ. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass