Επιμένει για τη μετεγκατάσταση 4ου ΕΠΑΛ

Ο Μ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 16:38

Άμεση λύση, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετεγκατάσταση του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Μάριος Ξηρομερίτης και καλεί τον δήμαρχο να ενημερώσει, τόσο τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς για το τι θα γίνει τελικά και ποιες κινήσεις έχει κάνει για να λυθεί το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στην «Ε»: «Έχουν παρέλθει σχεδόν δύο έτη από τη αρ. 600 της 6/10/2016 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με τη μετεγκατάσταση του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και η συγκεκριμένη απόφαση παραμένει ακόμη ανεφάρμοστη εξαιτίας των αναποτελεματικών και ατελέσφορων χειρισμών του θέματος από την αρμόδια Δημοτική αρχή και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της περί της δήθεν αίσιας έκβασης της υπόθεσης, τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον διευθυντή του 4ου ΕΠΑΛ, όσο και στον Σύλλογο των Μαθητών του Σχολείου.

Επειδή το διδακτικό έτος 2017-18 έχει πλέον εκπνεύσει και οι εγγραφές για το επόμενο σχολικό έτος 2018-19 πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, πρέπει να γίνει άμεσα και ξεκάθαρα γνωστό από τον Δήμο Λαρισαίων αν θα μετεγκατασταθεί το 4ο ΕΠΑΛ στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή όχι, προκειμένου να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές τον χώρο λειτουργίας του σχολείου το έτος 2018-19 και να κάνουν τις επιλογές τους, μετά από σωστή και έγκυρη πληροφόρηση.

Επιπλέον το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, λόγω της μη χρήσης του για μακρόχρονη περίοδο, χρήζει επισκευών αλλά και παρεμβάσεων ώστε να αποτελέσει κατάλληλο χώρο για την εγκατάσταση του σχολείου. Όμως οι εργασίες επισκευής απαιτούν πρόσθετο χρόνο για την προκήρυξη, την κατακύρωση και υλοποίηση των όποιων αναγκαίων εργολαβιών όπως επίσης και το θέμα τακτοποίησης λογαριασμών φυσικού αερίου ή άλλα θέματα. Έτσι καθίσταται πλέον εμφανές ότι το θέμα θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για πολύ χρόνο ακόμη και με ορατό τον κίνδυνο το κτίριο να μην παραχωρηθεί ποτέ στους μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ και άλλη μία δέσμευσή σας να μην εφαρμοστεί.

Κύριε Δήμαρχε, η ένταση και η οξύτητα του προβλήματος της μεταστέγασης του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας απαιτεί άμεση λύση, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σας καλώ να πάρετε άμεσα θέση στο πρόβλημα και να ενημερώσετε, τόσο τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς για το τι θα γίνει τελικά και ποιες κινήσεις έχετε κάνει για να λυθεί το πρόβλημα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ξηρομερίτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass