ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Νέες ειδικότητες στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:10

Από την ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις υποψηφιότητας, προκειμένου να εκπαιδευτούν μαθητές και μαθήτριες στις παρακάτω ειδικότητες κατά το σχολικό έτος 2018-19, συνεχίζονται έως τις 31 Αυγούστου.


Οι ειδικότητες είναι: Βοηθών Φαρμακείου, Κομμωτικής Τέχνης, Μαγειρικής Τέχνης, Ξυλουργών – Επιπλοποιών, Τεχνιτών Θερμικών-Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκατ. και Υπ. Μονάδων, Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικό Αέριο), Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου. Όπως σημειώνεται από την ΕΠΑΣ «η Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training).  
Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.
Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους.
Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών. Επίσης, παρέχονται επιδόματα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις.
Οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση (Ν.3475/06). Η φοίτηση είναι διετής και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α’ Τάξης Λυκείου τουλάχιστον και να έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001».  
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, Ερμογένους 10, τηλ. 2410-564667.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass