Την Τρίτη πιθανότατα οι βάσεις

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΑΓΩΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 22:11

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θα βάλει η ανακοίνωση των βάσεων που σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 28 Αυγούστου.

Η ημερομηνία εκτός απροόπτου κλείδωσε και επιτέλους οι υποψήφιοι με τις οικογένειές τους θα μπορούν από τα μέσα της εβδομάδας να κάνουν τον προγραμματισμό τους, για όσα έπονται (ανεύρεση στέγης, εγγραφή στη σχολή κ.λπ.). Αν και πολλοί γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τη σχολή στην οποία θα εισαχθούν, μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων τίποτα δεν μπορεί να είναι βέβαιο, αφού όπως έχουν επισημάνει το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί αναλυτές και στην «Ε» πολλές σχολές θα έχουν μεγάλη πτώση μορίων και κάποιες θα εκτοξευτούν.

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι Νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ.

Σε γενικές γραμμές αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που έχουν πολύ υψηλές βάσεις εισαγωγής όπως οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές Σχολές.

Άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα παιδαγωγικά τμήματα, τα οποία ήταν φέτος προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και στα περισσότερα τμήματα που απαιτούν και την εξέταση σε ειδικό μάθημα. Πολλοί πάντως φαίνεται πως θα εισαχθούν σε σχολές και τμήματα έχοντας λίγες χιλιάδες μόρια. Και αυτό, γιατί οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από 7.000 μόρια είναι περισσότεροι από πέρσι.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Θεσσαλίας φέτος θα είναι ελάχιστα αυξημένοι και όπως όλα δείχνουν είναι και η τελευταία χρονιά που δέχεται εισακτέους αφού οδεύει προς πανεπιστημιοποίηση. Από τη σχολική χρονιά που ξεκινά οι μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία για τη Γ’ Λυκείου θα πάρουν στα χέρια τους ένα νέο μηχανογραφικό.

Όσον αφορά στα τμήματά που θα δεχτούν περισσότερους εισακτέους σε σχέση με την περυσινή χρονιά αυτά είναι τα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογίας Τροφίμων, Τεχνολόγων Γεωπόνων, Διοίκησης Επιχειρήσεων-Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος(Καρδίτσα).

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ανακοίνωση των βάσεων γίνεται αργότερα σε σχέση με πέρυσι –είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου- αυτό δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσει το διάστημα των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές που εισήχθησαν. Πέρυσι οι εγγραφές πραγματοποιήθηκαν από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου, κάτι που μάλλον θα ισχύσει και φέτος, αν και ακόμη δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass