Έρχεται το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 22:14

Στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αναμένεται το Υπουργείο Παιδείας να δώσει στη διαβούλευση το τελικό σχέδιο νόμου για τη συνένωση των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» από το περιβάλλον του Υπουργείου Παιδείας, μετά και την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, η υπόθεση για τις συνέργειες μεταξύ των τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει μπει στην τελική ευθεία και στόχος του Υπουργείου είναι το τελικό σχέδιο που θα είναι Σχέδιο Νόμου να μπει σε διαβούλευση από 10 έως 25 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο προς ψήφιση. Από τα συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά την επίσκεψη του υπουργού στη Λάρισα, μελετώνται διορθωτικές ενέργειες ώστε να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και να υπάρξει μια λύση που θα βοηθά όλες τις πλευρές να προχωρήσουν.

Βέβαια εκκρεμεί και ένα ραντεβού μεταξύ του Υπουργού Παιδείας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τους δημάρχους των θεσσαλικών πόλεων στο οποίο όπως είχε αναφερθεί κατά την επίσκεψη του Υπουργού στη Λάρισα, θα υπάρχει δυνατότητα να κατατεθούν προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με αφορμή τη συνένωση, που όμως δεν θα πρέπει οι προτάσεις αυτές να μπλέκονται με θέματα ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη Θεσσαλία και για τη Λάρισα ειδικότερα, που περιμένει με ενδιαφέρον το τελικό σχέδιο του Υπουργείου, στο οποίο θα φανεί αν τελικά οι ενστάσεις, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων λήφθηκαν υπόψη και σε ποιο βαθμό.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass