Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιτήσεις εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια οικογενειών μαθητών

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 15:14

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας, μετά τη σημαντική προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, στην τοπική κοινωνία για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Οι συλλογικές δράσεις δικτύωσης μεταξύ των φορέων της πόλης, έχοντας ως στόχο την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αποτελούν βασική προτεραιότητα μιας «Πόλης που μαθαίνει».

Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα έχουν ως εξής: Οικονομικά κριτήρια: Το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ. Κοινωνικά κριτήρια: Θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής: Αίτηση (χορηγείται από την Υπηρεσία) . Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2017. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2017. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η Υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.ά.)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος, από σήμερα 27/8/2018 έως 20/9/2018, τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 13:00. Πληροφορίες, υπεύθυνοι υπάλληλοι: Δαλακώνη Κερασία, Νημά Βάσια τηλ. 2410-680243, 2410680242.