Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλές οι επιτυχίες υποψηφίων της Αγιάς

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 22:32

Τέλος στην αγωνία και των υποψηφίων μαθητών της Αγιάς για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Πολλές οι επιτυχίες για τους τελειόφοιτους της περιοχής, οι οποίοι έκαναν δεκτά τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές, Τεχνολογικές και Στρατιωτικές Σχολές της χώρας με ποικίλα συναισθήματα. Μεγάλη η χαρά για ‘κείνους που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ικανοποίηση για όσους είδαν να περνούν σε κάποια σχολή δεύτερης προτίμησης, λύπη γι’ αυτούς που έμειναν εκτός και σκέψεις για τη συνέχεια.

Μεταξύ των επιτυχόντων, ο πρώτος στη βαθμολογία των πανελλαδικών, Αναστάσης Δήμου, που είχε συγκεντρώσει 18.079 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ λόγω της βαθμολογίας του θα του δοθεί από την τράπεζα Eurobank τιμητικά το ποσό των 800 ευρώ και μεθαύριο Παρασκευή στην τελετή έναρξης της Γιορτής Μήλου και του Αγιώτικου Πανηγυριού θα του απονεμηθεί το Βραβείο «Ευάγγελου Κ. Καραμπάτσα» που συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 ευρώ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθούν και οι επιτυχίες δύο αδελφών δύο οικογενειών. Από τη μία, των δίδυμων από το Καλαμάκι Κώστα και Μιχάλη Παπακανάκη που πέτυχαν μάλιστα στην ίδια σχολή, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας, και, από την άλλη, των αδελφών με διαφορά ενός έτους Γκουντιντά Χαρίλαου που πέρασε στη Σχολή Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Γκουντιντά Ευάγγελου που πέτυχε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Τέλος, άξια αναφοράς είναι και η επιτυχία της Θεοδώρας Πανανού. Η κ. Πανανού, ήδη κάποια χρόνια καθηγήτρια φιλόλογος, θέλοντας να στηρίξει μαθητές, μα ιδιαίτερα, ψυχολογικά, τ’ ανίψια της που μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αποφάσισε να δοκιμάσει κι αυτή τις αντοχές της στην ίδια διαδικασία, όπου και κατάφερε την εισαγωγή της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε επικοινωνία μας με τους διευθυντές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου, κ. Ντάβα και Λιάπη αντίστοιχα, μας μεταφέρθηκαν η αγάπη τους προς όλους τους μαθητές τους, τα συγχαρητήριά τους προς τους επιτυχόντες, αλλά και η χαρά τους η προσωπική, μα και των συναδέλφων τους, που τα δύο λύκεια της κωμόπολης είχαν για ακόμα μία φορά πολλές επιτυχίες και μεγάλο ποσοστό εισακτέων.

Όσον αφορά τώρα στο από δω και μπρος, ένας καινούργιος, δύσκολος αγώνας μάθησης ξεκινά, πια, γι’ αυτούς που τα κατάφεραν, κι ένας άλλος αγώνας, μεγάλος, αρχίζει πάλι για τους γονείς τους που καλούνται να τους στηρίξουν και σ’ αυτήν τη νέα τους πορεία. Γι’ αυτούς που δεν κατάφεραν να εισαχθούν κάπου, σίγουρα κανείς τους δεν θα χαθεί. Οι ευκαιρίες της ζωής είναι πολλές και τίποτα δεν τελειώνει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Σχετικά Άρθρα