Ισπανοί και Πορτογάλοι επιμορφώθηκαν στη Λάρισα

* ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ERASMUS+»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:18

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση Ισπανών και Πορτογάλων εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής του Προγραμματισμού και της Ρομποτικής, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Επιμορφωτικού Προγράμματος Erasmus+ που διοργάνωσε το «Olympus Educational Center», της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ), Λάρισας.

Μετά από τρία συναπτά έτη παρακολούθησης πέντε Ευρωπαϊκών επιμορφωτικών προγραμμάτων, σε ισάριθμες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από 35 και πλέον μέλη της ΕΕΠΕΚ, έχοντας αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, και καινοτομώντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, η ΕΕΠΕΚ ανοίγει ξανά τα φτερά της, και υποδέχεται -για πρώτη φορά ως Φορέας Υποδοχής, Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς που επέλεξαν την Ελλάδα, τη Λάρισα, και συγκεκριμένα την ΕΕΠΕΚ, μεταξύ εκατοντάδων άλλων φορέων επιμόρφωσης.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα παρακολούθησε και σημαντικός αριθμός Ελλήνων καθηγητών Πληροφορικής, διεξήχθησαν εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, διήρκεσαν μία εβδομάδα στους χώρους της «STEM Robotics Academy», με επιμορφωτή τον διεθνούς φήμης Ολυμπιονίκη εκπαιδευτικό Ρομποτικής κ. Γιάννη Μπαρά.

Κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών προγραμμάτων, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την έμπειρη αρχαιολόγο και ξεναγό κ. Κωνσταντίνα Κόντσα στα αξιοθέατα της Λάρισας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός των άλλων και ημερήσια κρουαζιέρα στη Σκιάθο, ενώ κατά τον ελεύθερό τους χρόνο επισκέφθηκαν και τις κοντινές παραλίες του νομού Λάρισας.

Την απονομή των πιστοποιητικών έκανε ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, σύμφωνα με τον οποίο οι ξένοι εκπαιδευτικοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από το υψηλότατο παρεχόμενο επίπεδο επιμόρφωσης, όσο και από τη ζεστή φιλοξενία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την επιθυμία τους να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τη Λάρισα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το "Olympus Educational Center", Ευρωπαϊκός φορέας Υποδοχής Επιμορφούμενων, ιδρύθηκε από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) το 2017, και στοχεύει στην διεύρυνση των επιμορφωτικών δράσεων της ΕΕΠΕΚ, παρέχοντας υψηλού επιπέδου επιμορφωτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη.

Οι επιμορφωτικές δράσεις της ΕΕΠΕΚ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες με την υλοποίηση ενός ακόμα επιμορφωτικού προγράμματος, γεγονός που θα προσελκύσει στη Λάρισα εκπαιδευτικούς από πολλά Ευρωπαϊκά κράτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass