Τοποθετήσεις καθηγητών χωρίς πλήρη εικόνα των κενών

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΩΝ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:36

Με αφορμή τις τοποθετήσεις καθηγητών, το αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Κων. Κοντσιώτης, σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μετά από εντολή του Υπουργείου, η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ (αποχωρήσαμε οι αιρετοί) τοποθέτησε σε λειτουργικά κενά συναδέλφους για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, καθώς και συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., εκτός των τεχνικών ειδικοτήτων.

Δεν συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία συνειδητά, διότι οι τοποθετήσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει πλήρης και τελική εικόνα των κενών και των πλεονασμάτων. Την απόλυτη ευθύνη για το θέμα αυτό την έχει το Υπουργείο, αφού μόλις προχθές ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και επιπλέον έγιναν ανακλήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, οι σχολικοί σύμβουλοι υπολογίστηκαν με ωράριο στην οργανική τους θέση (οδηγία του Υπουργείου), ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των νέων στελεχών. Δηλαδή τραγέλαφος. Για μια ακόμη φορά τονίζω ότι θα πρέπει να ολοκληρώνονται όλες οι τοποθετήσεις-αποσπάσεις έγκαιρα πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Είναι κρίμα να υπάρχει προσωπικό στις περισσότερες ειδικότητες και οι μαθητές να μην έχουν καθηγητή στο σχολείο τους ή να αλλάζουν καθηγητή την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων.

Αυτό όμως απαιτεί σχεδιασμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από πλευράς Υπουργείου, και όχι να επικρατεί η λογική «προχωράμε και βλέπουμε». Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, αφού είναι προς το συμφέρον και των συναδέλφων και των μαθητών μας. Από σήμερα Τρίτη 4/9/2018 θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου για την εξέταση των ενστάσεων επί των τοποθετήσεων που έγιναν μέχρι τώρα, και στη συνέχεια θα γίνουν οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων συναδέλφων. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία. Καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας» καταλήγει ο κ. Κοντσιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass