Να γίνουν νέες σπουδαστικές-φοιτητικές εστίες

* ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 15:42

«Στη Θεσσαλία οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες τόσο σε σπουδαστικές όσο και σε φοιτητικές εστίες, αφού οι υπάρχουσες καλύπτουν ελάχιστες ανάγκες σε σχέση με τις πραγματικές. Οι ευθύνες αφορούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, την Περιφέρεια, τους δήμους και τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ-Θ. Ζητάμε να ξεκινήσει η κατασκευή νέων σπουδαστικών-φοιτητικών εστιών, να καταργηθεί το χαράτσι και να μισθωθούν τα κλειστά ξενοδοχεία που υπάρχουν».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύοντας ξανά το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, όπως το είχε κάνει και πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συμβούλων της Συσπείρωσης «όλο και περισσότερες εργατικές-λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται λόγω των ελάχιστων θέσεων που υπάρχουν σε σπουδαστικές και φοιτητικές εστίες στη Θεσσαλία και γενικότερα, που και σ’ αυτές υπάρχει χαράτσι, να μην στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα κατοικίας ή άλλοι να στερούνται πολλά για να τα πληρώνουν. Οι ευθύνες αφορούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά και την σημερινή, που έχουν μετατρέψει σε "ατομική ευθύνη" την αναζήτηση φοιτητικής στέγης με τη μη κατασκευή νέων εστιών, την υποβάθμισή τους, τις περικοπές στο στεγαστικό φοιτητικό επίδομα. Αφορούν και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στις Δημοτικές Αρχές που αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν "πελάτες", που τους ξεζουμίζουν στα δημοτικά τέλη και προτιμούν τα "έργα βιτρίνας" από τη διεκδίκηση ανέγερσης νέων φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν πείθουν κανέναν αφού δεν συνοδεύονται με μέτρα ανακούφισης των οικογενειών των φοιτητών-σπουδαστών, με κατάργηση των δημοτικών τελών. Αφορούν βεβαίως και στις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ-Θ που επέβαλαν την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, αφήνοντας τις εστίες στη μοίρα τους, επιβάλουν χαράτσια στους διαμένοντες και αποβάλουν όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα δωμάτιά τους! Όμως ένα χρόνο μετά, δεν έγινε κάτι συγκεκριμένο για να ξεκινήσει η κατασκευή νέων σπουδαστικών-φοιτητικών εστιών, ούτε για την κατάργηση του χαρατσιού, ούτε για τη μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων που υπάρχουν για την κάλυψη των άμεσων πιεστικών αναγκών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας συνεχίζει να τα διεκδικεί και καλεί τους σπουδαστές-φοιτητές και τις οικογένειές τους να διεκδικήσουν πιο αποφασιστικά τα δικαιώματά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass