Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μεθοδευμένη προσπάθεια συκοφάντησης»

ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΤΟΣ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:26

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια συκοφάντησης» κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Χρήστος Παλάτος, απαντώντας - διά της πληρεξούσιας δικηγόρου του – στους αιρετούς και μέλη παράλληλα των «Παρεμβάσεων», με αφορμή την τοποθέτηση καθηγήτριας.

Αναλυτικότερα η πληρεξούσια δικηγόρος του Χρήστου Παλάτου, κ. Νικολέττα Μπουρνόβα, δηλώνει τα εξής: « Μελετώντας προσεκτικά το δημοσιευθέν κείμενο της 4ης Σεπτεμβρίου 2018 εκ μέρους των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας και τις μομφές, που περιέχει για το πρόσωπο του κ. Παλάτου Χρήστου, αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, ευκόλως διαπιστώνεται η ευθεία κατασυκοφάντηση του κ. Παλάτου, στον οποίο αποδίδεται ψευδώς και άνευ οποιουδήποτε βάσιμου στοιχείου, ότι δήθεν προέβη σε αδιαφανείς και αθέμιτες ενέργειες, σφετεριζόμενος δήθεν την ιδιότητά του, αναφορικά με τη μη σύννομη τοποθέτηση συγκεκριμένης εκπαιδευτικού.

Ενόψει του γεγονότος, ότι ο κ. Παλάτος, έχει προσβληθεί στην προσωπικότητά του ως ανθρώπου, δημόσιου προσώπου, εκπαιδευτικού και θεσμικού οργάνου, τόσο ενώπιον της κοινωνίας της Λάρισας, όσο και ενώπιον του συνόλου των συναδέλφων του εκπαιδευτικών, δηλώνουμε, ότι επιφυλάσσεται στην άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων και αξιώσεών του, που πηγάζουν από τη συμπεριφορά των καταγγελλόντων, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, για την αποκατάσταση του κύρους και της προσωπικότητάς του.

Εξαιτίας της επικείμενης δικαστικής διερεύνησης της υποθέσεως, στο παρόν στάδιο, ο εντολέας μου, επιφυλασσόμενος για την παροχή περαιτέρω στοιχείων μεταγενέστερα, είναι σε θέση βασιζόμενος σε μαρτυρίες και στοιχεία, να διαβεβαιώσει το απόλυτο ψεύδος των καταγγελλόμενων, καθώς και ότι όλα τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που καταδεικνύουν την ψευδή και ανυπόστατη καταγγελία σε βάρος του και διαφωτίζουν πλήρως την περίπτωση της τοποθέτησης της εν λόγω εκπαιδευτικού, βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, κατά τη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2018, στην οποία ήταν παρόντες οι καταγγέλλοντες και τα οποία στοιχεία θα τεθούν στην διάθεση των δικαστικών Αρχών.

Προς το παρόν όμως, ο κ. Παλάτος, προσκαλεί και προκαλεί τους καταγγέλλοντες, να αποκαταστήσουν την αλήθεια, ως οφείλουν, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα διημείφθησαν κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 5ης Σεπτεμβρίου και τα οποία έχουν καταγραφεί στα τηρούμενα πρακτικά, δηλαδή, τις απαντήσεις της προϊσταμένης του προσωπικού και του υπαλλήλου αρμοδιότητάς της, που καταδεικνύουν την αλήθεια για το υποτιθέμενο καταγγελλόμενο περιστατικό και τη μεθοδευμένη ενέργεια των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ με τον σκοπό της πρόκλησης μεγίστης προσβολής της προσωπικότητάς μου» καταλήγει η δήλωση της δικηγόρου.