Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική η πορεία του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου

* ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΤΥΧΕ ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 22:17

Τεράστια είναι φέτος η επιτυχία των μαθητών του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου, φέτος, συνεχίζοντας και βελτιώνοντας την περσινή ανοδική πορεία προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Γεωπονία, Παιδαγωγικό Προσχολικής Αγωγής, Επιστήμης των Υλικών, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Εργασίας, Τεχνολόγων Γεωπόνων, Μηχανικών Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΕ), Μηχανικών Περιβάλλοντος(ΤΕ).

Όπως είναι φυσικό τόσο η διεύθυνση όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου νιώθουν υπερήφανοι που σχεδόν 1 στους 2 μαθητές που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχε τον στόχο του για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και μάλιστα με καλή σειρά και υψηλή βαθμολογία, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο του μαθητικού δυναμικού και της καινοτόμου διδασκαλίας του σχολείου.

Ιδιαίτερη σ’ αυτές τις επιτυχίες ήταν η συμβολή των γονέων που συνεργάστηκαν με τους καθηγητές και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και επίπονης αυτής προσπάθειας.

Μιλώντας χθες στην «Ε» εκ μέρους και του Συλλόγου των Διδασκόντων η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου κ. Ελένη Νούλα αναφέρθηκε με θερμές ευχές στα παιδιά που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επαγγελματική ζωή τους άμεσα για διάφορους λόγους, καλή επαγγελματική αποκατάσταση και καλή τύχη. Σε εκείνους που δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν, από τη δύσκολη αυτή δοκιμασία, θα πρέπει να ξέρουν ότι χάθηκε μια μάχη αλλά σε καμία περίπτωση ο πόλεμος, αρκεί να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να θέτουν στόχους. Κινητήρια δύναμη είναι η επιμονή, η υπομονή και η προσπάθεια. Και να είναι σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν γιατί είναι μόνο 18 χρονών.

 Και κατέληξε: «Αποχωρώντας από την ασφαλή αγκαλιά του σχολείου ευχόμαστε στον καθένα ξεχωριστά να δικαιωθεί από την επιλογή του.

Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι όλοι οι μαθητές μας, νέοι φοιτητές και νέοι επαγγελματίες, με οδηγό την εντιμότητα, τη συνεχή προσπάθεια και το ήθος, να πορευτούν στην καινούργια τους ζωή, αποκτώντας εφόδια και εμπειρίες που θα τους καταστήσουν άξια μέλη της κοινωνίας μας και θα τους εξασφαλίσουν μια ευτυχισμένη ζωή».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα