Χωρίς κενά εκπαιδευτικών αλλά με λιγότερα πρωτάκια…

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:00

Σε ετοιμότητα θα είναι τα σχολεία του νομού Λάρισας για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Τέρμα, λοιπόν, το «διάλειμμα» για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες διακοπών το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι και οι σχολικές αυλές θα πλημμυρίσουν με νιάτα. Σήμερα βέβαια οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία με τους κηδεμόνες τους -στα νηπιαγωγεία και δημοτικά- για τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ θα ακολουθήσει και η παραλαβή των βιβλίων τους για τη σχολική χρονιά. Έτσι λοιπόν σήμερα οι τσάντες θα πάνε άδειες στα σχολεία και θα επιστρέψουν στα σπίτια γεμάτες. Για τα πρωτάκια είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή, αφού ξεκινούν και επίσημα τη σχολική τους σταδιοδρομία. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού ήταν κατά πολύ μειωμένες, αφού σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας τον περασμένο Αύγουστο, φέτος θα φοιτήσουν στα σχολεία του νομού 258 λιγότερα πρωτάκια.

Πάντως η φετινή χρονιά αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και χωρίς κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης σήμερα θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές της Μελιβοίας σε δήλωσή του στην «Ε» αναφέρει ότι τα σχολεία είναι έτοιμα στο 90% για να υποδεχτούν τα παιδιά. «Είμαστε καθόλα έτοιμοι απλώς αφήνουμε ένα μικρό ποσοστό για κενά που μπορεί να προκύψουν από άδειες ή ασθένειες, τα οποία και θα τα καλύψουμε άμεσα. Όσο για τα βιβλία, βρίσκονται ήδη στα σχολεία από τον Μάιο».

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Καψάλης σήμερα θα παρευρίσκεται στον αγιασμό του νεοϊδρυθέντος Γυμνασίου Καρυάς. Μιλώντας στην «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς κενά αφού έγιναν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, τα βιβλία είναι έτοιμα για να παραδοθούν στους μαθητές και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έγκριση για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ. Φυσικά, με την έναρξη λειτουργίας σήμερα, όπως είπε, θα πραγματοποιηθεί και η επαναληπτική αποτύπωση αναγκών κάθε σχολικής μονάδας.

Ικανοποιημένη και η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου, που σχολιάζει ότι η χρονιά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα, δηλώνοντας ότι τα σχολεία είναι έτοιμα από κάθε άποψη, εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία για τη νέα χρονιά.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass