Εντάσεις για θέσεις σχολικών τροχονόμων

* Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ» * «ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 22:01

Ένταση προκλήθηκε σε κεντρικό Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας για τις θέσεις των σχολικών τροχονόμων.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων ν. Λάρισας, αντέδρασε στην απόφαση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής επιλογής σχολικών τροχονόμων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις που είχαν υποβάλει η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, για τις θέσεις αυτές.

Σε καταγγελία της η διοίκηση του Συλλόγου, εξαπολύει βολές κατά της διευθύντριας του σχολείου, καταλογίζοντάς της όλη την ευθύνη της απόρριψης των δύο αιτήσεων και μάλιστα ισχυρίζεται ότι τις «απέλυσε εκδικητικά» μετά από πολλά χρόνια εργασίας τους στις συγκεκριμένες θέσεις.

Από την άλλη η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κ. Ελένη Δημητρίου, μιλώντας στην «Ε», υποστηρίζει ότι: «Δεν υπήρξε απόλυση. Διότι κανείς δεν μπορεί να απολύσει κανέναν, αφού οι σχολικοί τροχονόμοι δεν εργάζονται (ούτε είναι ασφαλισμένοι σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα) παρά παρέχουν εθελοντική εργασία, με μηναία αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησής τους 176 ευρώ, τα οποία προσφέρονται από τη σχολική επιτροπή».

Τονίζει δε, ότι η επιλογή των προσώπων για τις θέσεις των πέντε σχολικών τροχονόμων του σχολείου, αποτελεί συλλογική απόφαση της τριμελούς επιτροπής του σχολείου, που απαρτίζεται από την ίδια ως εκπρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ως εκπρόσωπο του Συλλόγου και από τον υποδιευθυντή του σχολείου ως εκπρόσωπο του Συλλόγου Διδασκόντων.

Διευκρινίζει επίσης ότι «και τα πέντε άτομα που επιλέχθηκαν για τις θέσεις των σχολικών τροχονόμων, είναι γονείς (μητέρες) μαθητών του σχολείου, όπως άλλωστε αυτό προβλέπεται από τα κριτήρια επιλογής, των ατόμων που προηγούνται και συγκεκριμένα ανήκουν στη σχολική κοινότητα. Οι δύο κυρίες, εφόσον δεν ανήκουν (εδώ και χρόνια) στη σχολική κοινότητα απορρίφθηκαν».

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην καταγγελία της η διοίκηση του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων ν. Λάρισας ανέφερε τα εξής: «Η σχολική χρονιά άρχισε με απολύσεις σχολικών τροχονόμων στη Λάρισα. Συγκεκριμένα ανάμεσα σε 75 σχολικούς τροχονόμους της Λάρισας, που οι περισσότερες εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια, με 176 ευρώ τον μήνα, χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα, η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κ. Ελένη Δημητρίου, απέλυσε εκδικητικά την πρόεδρο του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων, Θέκλα Κολοκοτρώνη και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Παπανδρέου, που εργάζονταν από το 1999, και ήταν συνεπέστατες στη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η δικαιολογία, ότι ήταν και άλλες αιτήσεις δεν είναι απάντηση γιατί κάθε χρόνο υπήρχαν και άλλες αιτήσεις. Στην πραγματικότητα με την ενέργειά της αυτή τις τιμωρεί για τη συνδικαλιστική τους δράση, στοχεύοντας στην παρεμπόδιση της δράσης του συλλόγου μας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Λάρισας, καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των δύο συναδελφισσών».

14 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΘΕΣΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι για τις πέντε θέσεις σχολικών τροχονόμων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, κατατέθηκαν 14 αιτήσεις, το χρονικό διάστημα που είχε οριστεί από τη διεύθυνση του σχολείου και συγκεκριμένα από 5 μέχρι και 7 Σεπτεμβρίου.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass