«Ανατροπές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών»

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ «ΜΑΧΗΣ»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 16:29

Για πλήρη ανατροπή των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» Λάρισας.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων: «Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και σε πείσμα των δηλώσεων του υπουργού ότι όλα βαίνουν καλώς δυστυχώς τα γεγονότα κάθε άλλο παρά αυτό δείχνουν. Με την προχθεσινή πράξη 39/04 έως 7-9-2018 επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας αυτά που στην προηγούμενη ανακοίνωση των αιρετών μας αναφέραμε για τις τοποθετήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα: Αναφερόμασταν σε 60 τουλάχιστον εκπρόθεσμες αιτήσεις και ενστάσεις που τελικά ήταν πολύ περισσότερες και στη συντριπτική τους πλειοψηφία -πάνω από 90% -δικαιώθηκαν! Οι περισσότερες δε από αυτές ομόφωνα, δικαιώνοντας ουσιαστικά όσα είχαμε τονίσει στην ανακοίνωση. Ανατράπηκαν πλήρως οι τοποθετήσεις των συναδέλφων στα σχολεία. Μια απλή σύγκριση της πράξης 34 / 27-07-2018 του καλοκαιριού με την πρόσφατη θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Τι έχουν να πουν τώρα αυτοί που πανηγύριζαν με πρώτο και καλύτερο τον αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ ότι οι συνάδελφοι θα γνώριζαν από το καλοκαίρι το σχολείο που θα πήγαιναν; Και δεν είναι μόνο αυτό, έγιναν τοποθετήσεις σε κενά που οι συνάδελφοι δεν γνώριζαν γιατί δεν είχαν ανακοινωθεί έγκαιρα και αποκλείστηκαν συνάδελφοι από τη δυνατότητα να τα διεκδικήσουν. Για τη στάση μας σε σχέση με τον τραγέλαφο του καλοκαιριού και τον ρόλο του αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ δεχτήκαμε απειλές για δικαστικές προσφυγές. Νομίζουν ότι έτσι θα μας φιμώσουν. Δεν τους φοβόμαστε. Για μας κριτής είναι ο κλάδος και βασική μας αρχή η πλήρης διαφάνεια ώστε να εκλείψει επιτέλους το φαινόμενο των πελατειακών σχέσεων».

Ακόμη, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο θέμα της μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και τμημάτων προσανατολισμού σε ΓΕΛ του νομού. «Η μη έγκρισή τους σημαίνει για τους μαθητές φραγμό στα μορφωτικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα για τους εκπαιδευτικούς «εξαφάνιση» οργανικών θέσεων και δημιουργία νέων πλεονασμάτων. Το τραγικό είναι πως σε όλα αυτά τα τμήματα που δεν εγκρίθηκαν μέχρι τώρα υπάρχουν οι υποδομές και το εκπαιδευτικό προσωπικό που απαιτείται! Πρέπει να δώσουμε και φέτος μάχη για να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα. Κανείς μαθητής και καθηγητής δεν περισσεύει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass