Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΑΚΕ αποχωρεί από την ακέφαλη ΕΛΜΕ

ΕΠΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ -ΓΙΑ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ΜΙΛΑ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 22:15

«Φωτιές» άναψε η χθεσινή παραίτηση των εκλεγμένων μελών της ΔΑΚΕ και των αναπληρωματικών από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, μιας και εδώ και πολλούς μήνες όλες οι προσπάθειες για συγκρότηση παραμένουν στο κενό.

Αιτία προφανώς οι διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων, που έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΜΕ Λάρισας που παραμένει «ακέφαλη» εδώ και 9 μήνες.

Η ΔΑΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει για τους λόγους της ομαδικής παραίτησης: «Όπως δήλωσαν και στο προηγούμενο Δ.Σ. τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ, συνεπή στις αρχές και θέσεις τους, αρνούνται να συμμετέχουν στο συνεχιζόμενο θέατρο του παραλόγου, που έχουν στήσει οι αριστερές παρατάξεις εδώ και 9 μήνες, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, στόχο έχουν τη διάλυση της ΕΛΜΕ μη προχωρώντας στη βασική καταστατική τους υποχρέωση, εκείνη της εκλογής του προεδρείου του Δ.Σ. Η ΔΑΚΕ δηλώνει ότι μετά από πολύμηνες ανεπιτυχείς προσπάθειες συγκρότησης του προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, παραιτούνται τα 3 εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ., καθώς και όλα τα αναπληρωματικά μέλη, όπως προέκυψαν από τις τελευταίες εκλογές. Με βασική αρχή ότι δεν την ενδιαφέρουν τα αξιώματα, η ΔΑΚΕ παραδοσιακά ψήφιζε πάντα πρόεδρο, που προερχόταν από την πλειοψηφούσα παράταξη, με γνώμονα μόνο την εύρυθμη λειτουργία της ΕΛΜΕ. Σήμερα, μετά από τόσους μήνες, η ΕΛΜΕ παραπαίει και λειτουργικά και συνδικαλιστικά, όντας η μόνη ΕΛΜΕ πανελλαδικά, που δεν έχει προβεί σε συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ.»

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας κ. Σταμάτη Μαλάκο, υποστήριξε ότι η απόφαση πάρθηκε αφού πλέον ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. «Σε όλες τις πόλεις οι ΕΛΜΕ λειτουργούν κανονικά. Αυτό που συμβαίνει στη Λάρισα είναι αχαρακτήριστο. Όταν δεν μπορούμε να καταλήξουμε για να συγκροτηθεί επιτέλους σε σώμα το ΔΣ, πώς θα εκπροσωπήσουμε σωστά τα 2.000 μέλη μας; Πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα σοβαρά ζητήματα. Όταν δεν υπάρχει συμβούλιο δεν μπορούν να γίνουν και τραπεζικές κινήσεις. Το ίντερνετ και το τηλέφωνο μάς τα έχουν κόψει, για το ρεύμα έρχονται συνεχώς ειδοποιήσεις. Μέχρι πότε θα σερνόμαστε έτσι. Τον Δεκέμβριο έρχονται οι επόμενες εκλογές ενώ μπροστά μας έχουμε και κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις για τη συνδικαλιστική μας δράση; Δεν γινόταν αλλιώς. Δεν είμαστε λαϊκή επιτροπή. Εμείς θέλουμε η ΕΛΜΕ να λειτουργεί και να μπορεί να παίρνει αποφάσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κλάδος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναφέρεται και στο θέμα της παραίτησης των μελών της ΔΑΚΕ από το συμβούλιο της ΕΛΜΕ. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αποτελεί «έγκλημα» συνδικαλιστικό η στάση της ΔΑΚΕ η οποία με ένα κείμενο που κατέθεσε δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΔΣ ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν πήρε την προεδρία μέχρι τώρα. Συνάδελφοι, το σωματείο οφείλει να λειτουργεί και να μην θυσιάζεται στα κομματικά παιχνίδια. Πέρυσι τέτοια εποχή η παράταξη της ΔΑΚΕ πάλι με κείμενό της, μας ενημέρωνε ότι δεν θα συμμετέχει στο Δ.Σ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν είχαν αποσπαστεί τα δύο της μέλη. Θεωρούμε πέρα για πέρα λάθος αυτό τον τρόπο διεκδίκησης γιατί στην ουσία «χρησιμοποιεί» το σωματείο με μια εργαλειακή αντίληψη και δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους που την ψήφισαν για να βρίσκεται στο Δ.Σ. πέρα από αξιώματα και θέσεις σε αυτό».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Σχετικά Άρθρα