Aμεση η ανάγκη για φοιτητικές εστίες

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΓΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 16:34

Ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και στις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και του ΤΕΙ-Θ, επιρρίπτει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το θέμα των φοιτητικών εστιών.

Με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου έγινε αναφορά στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μαμούρη, ανέφερε ότι θα δοθούν άμεσα 7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για έργα (υποδομών, εξοπλισμού, όπως το κτίριο τμήματος Η/Υ και την ολοκλήρωση του κτιρίου του ΤΕΦΑΑ), ώστε να έχουν οι φοιτητές σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Δεν ανέφερε όμως τίποτα για τις τεράστιες ελλείψεις φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφού για τους πάνω από 7.000 φοιτητές των σχολών στον Βόλο υπάρχουν μόλις 90 θέσεις για πρωτοετείς και αυτές με ενοίκιο, για τους 600 περίπου φοιτητές των σχολών της Λάρισας, τους 600 των Τρικάλων και τους 400 της Καρδίτσας, δεν υπάρχει καν φοιτητική εστία! Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση για ακόμα μια φορά, ότι η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, όπως και η κυβέρνηση, δεν έχει στις προτεραιότητές της, την κατασκευή φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών. Σοβαρότατες είναι και οι ευθύνες των διοικήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και του ΤΕΙ-Θ, που επέβαλαν την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, αφήνοντας τις εστίες στη μοίρα τους, επιβάλλουν χαράτσια στους διαμένοντες και αποβάλλουν όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα δωμάτια τους». Καταλήγοντας η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους φοιτητές-σπουδαστές και τις οικογένειές τους, να διεκδικήσουν:

-την άμεση έναρξη κατασκευής σύγχρονων φοιτητικών-σπουδαστικών εστιών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες στις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα) και να είναι δωρεάν η στέγαση τους.

-την ενοικίαση ξενοδοχείων με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για όσους φοιτητές-σπουδαστές δεν θα απορροφηθούν από τις ελάχιστες εστίες που υπάρχουν σήμερα.

-την άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους φοιτητές-σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοετών και δεν θα απορροφηθούν ούτε από τα ενοικιαζόμενα ξενοδοχεία. Την άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους για την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά.

-την άμεση ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο και κατάργηση των δημοτικών τελών στη φοιτητική στέγη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass