Στον "αέρα" η Πληροφορική στη Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Αγιάς

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 15:24

Αναφορά στον υπουργό Παιδείας, με αφορμή τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Αγιάς και με την οποία ζητείται η έγκριση του ολιγομελούς τμήματος της Γ’ τάξης Πληροφορικής, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου.

Ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Αγιάς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων σημειώνοντας ότι από προχθές, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αγιάς «έχουν προχωρήσει σε αποχή και προσανατολίζονται σε κατάληψη του σχολείου ενάντια στη μη έγκριση του ολιγομελούς τμήματος της Γ’ Πληροφορικής. Εμείς ως γονείς επικροτούμε και στηρίζουμε τον αγώνα τους καθώς στη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. Φ12/151817/Δ4, 13-9-2018) δεν εγκρίνεται η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος της Γ’ Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αγιάς.

Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, πληροφορηθήκαμε πως δεν μπορούν τα παιδιά μας να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο τους. Φυσικά, η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς καμία πρόνοια για τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί.

Πιο συγκεκριμένα: Οι μαθητές, για να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο ΕΠΑΛ και να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει να μετακινηθούν σε σχολείο της Λάρισας με αντίστοιχη ειδικότητα. Όμως η διαμονή τους σε χωριά του Δήμου Αγιάς καθιστά απαγορευτική την μετακίνησή τους καθώς καθημερινά θα πρέπει να κάνουν μια «Οδύσσεια» (πολλά χιλιόμετρα, ελλιπή συγκοινωνία, οικονομικό κόστος, πολύ πρωινό ξύπνημα) για να είναι έγκαιρα στο σχολείο που τους στέλνει το Υπουργείο.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά Γονείς, Διεύθυνση Σχολείου, Εκπαιδευτικοί και μαθητές αναλωθήκαμε σε ένα μεγάλο αγώνα ώστε να εξοπλιστούν τα εργαστήρια του Τομέα Πληροφορικής. Εμείς οι γονείς, με χρήματα που μαζέψαμε μέσα από δράσεις, αγοράσαμε νέες οθόνες για το ένα εργαστήριο. Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταφέραν να προμηθευτούν νέα μηχανήματα από την European Investment Bank (δωρεά 10 μηχανημάτων) για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας – που τώρα αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα δεν εγκρίνει τη λειτουργία του τμήματος – δεν συμμετείχε οικονομικά σε καμία από τις παραπάνω δράσεις.

 Η αλόγιστη απόφαση για την κατάργηση του τμήματος δεν δημιουργεί οικονομικό ή κάποιο άλλο όφελος στο Υπουργείο καθώς υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό και δεν θα χρειαστεί πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών.

Όσο κι αν θέλουν ο υπουργός Παιδείας και η σημερινή κυβέρνηση να κάνουν το μαύρο-άσπρο, να διατυμπανίζουν ότι μια “νέα εποχή” ανατέλλει, ότι η επαγγελματική εκπαίδευση “αναβαθμίζεται”, η πραγματικότητα που βιώνουμε εμείς ως γονείς και τα παιδιά μας, τους διαψεύδει».

«Καταγγέλλουμε την ανάλγητη και απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του τμήματος της Γ’ Λυκείου» και απαιτούμε «την άμεση επαναλειτουργία του προκειμένου να αφοσιωθούν τα παιδιά χωρίς άγχος στο δύσκολο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν μπροστά τους» καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass