Πρόωρες εκλογές στην ΕΛΜΕ ζητά η ΠΕΚ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 15:35

«Για γέλια και για κλάματα είναι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ του Ν. Λάρισας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

«Το άλλοτε κραταιό σωματείο των καθηγητών, μία από τις μεγαλύτερες ΕΛΜΕ της Ελλάδας βουλιάζει στην απαξίωση και την απομόνωση ανίκανη όχι μόνο να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους εργαζόμενους, όχι μόνο να συγκροτηθεί σε σώμα αλλά ούτε καν να διεκπεραιώσει στοιχειώδεις λειτουργίες μετά και την παραίτηση των μελών της ΔΑΚΕ. Η εκλογή στο Δ.Σ. πολλών παρατάξεων αντί να αποτελέσει πλουραλιστική δημοκρατική έκφραση της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας του κλάδου έγινε αιτία πολυδιάσπασης, μισαλλοδοξίας και τελικά τυφλών προσωπικών αντιπαραθέσεων που ελάχιστη σχέση έχουν με τη δημοκρατική σύνθεση απόψεων και ιδεών που έχει ανάγκη ένα συνδικάτο για να εκπροσωπήσει επάξια εργαζόμενους, τους οποίους ελάχιστα τους χωρίζουν ενώ τα περισσότερα τους ενώνουν.

Όταν όμως τα προσωπικά συμφέροντα και συγκεκριμένα οι αποσπάσεις μελών από άλλους νομούς για λόγους συνδικαλιστικούς στη Λάρισα (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, AΓΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), η πολιτική πόλωση που προέρχεται από την ιερή προσήλωση στο κομματικό καθήκον (ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ) αλλά και η ανυπαρξία κοινών συλλογικών στόχων προς το συμφέρον τορπιλίζουν τη σύνθεση και τη συνεργασία, το αποτέλεσμα είναι η διάλυση» προσθέτει επίσης.

Καταλήγοντας, η ΠΕΚ προτείνει να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία να οδηγήσει το σωματείο σε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στο αδιέξοδο αυτό που βιώνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, μήνες τώρα, η ΠΕΚ προσπάθησε να κρατήσει συνθετική στάση με επιχειρήματα, θέσεις και απόψεις. Δυστυχώς, όμως, ο εκπρόσωπός μας δεχόταν ανοίκειες και αναίτιες επιθέσεις, προσβολές και λοιδορίες.

Εδώ που έφτασε η ΕΛΜΕ θεωρούμε ότι το μόνο που μένει είναι αφού πρώτα πιθανόν ζητηθεί δικαστική συνδρομή για να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με βάση το άρθρο 34 του καταστατικού, η οποία να οδηγήσει το σωματείο σε πρόωρες εκλογές στις οποίες οι Συνάδελφοι κρίνοντας τη στάση όλων να εκλέξουν εκείνους που θέλουν να τους εκπροσωπούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass