Ερώτηση του ΚΚΕ για το ΕΠΑΛ Αγιάς

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 15:39

Ερώτηση προς τον υπ. Παιδείας απευθύνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ. Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου για το ΕΠΑΛ της Αγιάς, στην οποία αναφέρουν:

«Ανάστατοι είναι γονείς και μαθητές του ΕΠΑΛ Αγιάς, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτ. Φ12/151817/Δ4, 13-9-2018) δεν εγκρίνεται η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος Πληροφορικής της Γ’ τάξης. Η απόφαση λήφθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία πρόνοια για τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί.

Σε περίπτωση που υλοποιηθεί οι μαθητές, για να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους και για να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα πρέπει να μετακινηθούν σε σχολείο της Λάρισας με αντίστοιχη ειδικότητα. Όμως η διαμονή τους σε χωριά του Δήμου Αγιάς καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινή μετακίνησή τους (πολλά χιλιόμετρα, ελλιπή συγκοινωνία, οικονομικό κόστος, πολύ πρωινό ξύπνημα).

Η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει και στον τομέα αυτό, φέρνει νέα πλήγματα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να ανακληθεί η υπουργική απόφαση και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του τμήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass