Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ

* ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ * Ε. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: «ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ»

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 22:05

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, που διαμαρτύρονται για τη μη έγκριση λειτουργίας της Α’ τάξης, γεγονός που αφήνει στον αέρα 16 μαθητές. Χθες για τρίτη ημέρα έκαναν κατάληψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρέθηκαν και χθες συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, ενώ στο 6ο ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε συνέλευση όπου αποφασίστηκε η συνέχιση και της κατάληψης του σχολείου.

Συμβολικά χθες το απόγευμα οι μαθητές έκλεισαν την οδό Καρδίτσης στο ύψος ακριβώς έξω από το σχολείο και δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Δημ. Παπαδόπουλος και Π. Ρεμπάπης ως εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων δήλωσαν ότι η στήριξη στις κινητοποιήσεις των μαθητών είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου. «Θα συνεχίσουμε στο πλευρό των μαθητών και δεν θα επιτρέψουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, η μαθητιώσα νεολαία να γίνει βορά στα σχέδια της Τρόικας, των μνημονίων και των ψεύτικων ελπίδων». Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα και με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ε. Αναστασοπούλου για να ζητήσουν και νέα παρέμβασή της στο υπουργείο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάληψης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Πάντως η «Ε» επικοινώνησε και με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου και σύμφωνα με την ίδια το θέμα επανεξετάζεται και αναμένεται να έχει θετική εξέλιξη. «Έχουμε ενημερώσει τους πάντες. Επανεξετάζεται. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass