ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τα «Εξυπνα Παιδιά» δικαιούνται μια έξυπνη Παιδεία

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 22:04

Για την «ανάπτυξη της νοημοσύνης και της στρατηγικής σκέψης των παιδιών, μέσα από ερεθίσματα που δέχονται από δημιουργικές δραστηριότητες» μίλησε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» στη Λάρισα, ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου και στρατηγικός αναλυτής Δρ Νίκος Λυγερός, παρουσία πολλών γονέων και παιδιών.


Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. καθηγητής αναφέρθηκε στο ύφος και το ήθος της κλασσικής παιδείας που έχει σήμερα η εκπαίδευση, καταλήγοντας ότι οι καιροί επιβάλλουν να προσανατολιστούμε προς νέες σύγχρονες και πιο έξυπνες μεθοδολογίες. Τόνισε ότι «ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας δεν αφορά αποκλειστικά τα προικισμένα παιδιά, αλλά όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαίρεση, γιατί λειτουργεί καταλυτικά για την ανάπτυξη της νοημοσύνης τους μέσω τεχνικών, που ενεργοποιούν τη σκέψη». Παρουσίασε μια μεγάλη ποικιλία από έξυπνα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται ήδη πειραματικά σε άλλες χώρες και από διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα με σημαντικά αποτελέσματα.
Επεξηγώντας ο κ. Λυγερός υποστήριξε πως «με τα παιχνίδια αυτά το παιδί αναπτύσσει πιο γρήγορα και με οικονομία δυνάμεων τις νοητικές του ικανότητες και γίνεται πιο έξυπνο και πιο χαρούμενο. Πρέπει με μικρές ομάδες μαθητών να γίνονται σεμινάρια με δυσκολότερες ασκήσεις ειδικά δομημένες για να υποστηρίζουν την ανάπτυξη της σκέψης του αλλά και της δημιουργικότητάς του. Τα ανοιχτά προβλήματα, παραδείγματος χάρη, είναι προτιμότερα από τα κλειστά που δέχονται μεθοδολογικά την πίεση της επανάληψης δίχως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει απαραίτητα και η εμπέδωση». Καταλήγοντας είπε πως «το πλαίσιο της επανάληψης αποκτά γρήγορα κορεσμό και ενώ είναι θετικό στην αρχή, μετατρέπεται σε αρνητικό σε βάθος χρόνου. Δεν πρέπει επιπλέον να φοβόμαστε τις δυσκολίες διότι μόνο αυτές μπορεί να ξεπεράσει το παιδί για να εξελιχθεί».
Ο καθηγητής Ν. Λυγερός με την ομιλία του απέδειξε την ικανότητα της επικοινωνίας που έχει με τα παιδιά, καθώς και την ειδίκευσή του στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών.
Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» λειτουργεί όλη τη χρονιά για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών με ιδιαίτερα καινοτόμες δραστηριότητες.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass