Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Αγιάς

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 15:22

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Μετά την αποχή από τα μαθήματά τους την περασμένη Παρασκευή, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αγιάς προχώρησαν αυτήν την εβδομάδα σε κατάληψη του διδακτηρίου στην προσπάθειά τους να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ώστε να αναιρεθεί η ξαφνική του απόφαση μη έγκρισης του ολιγομελούς τμήματος της Γ’ Πληροφορικής.


Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος άλλωστε έστειλε, από την αρχή που δημιουργήθηκε το θέμα, επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο, τοπικούς φορείς και ΜΜΕ.
Οι μαθητές βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, αφού χωρίς καμία προειδοποίηση καλούνται να μετακινούνται καθημερινά στη Λάρισα για τη φοίτησή τους, τη στιγμή, μάλιστα, που το σχολείο τους διαθέτει και εκπαιδευτικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στον τομέα της Πληροφορικής. Η χθεσινή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη μέρα κατάληψης και διαμηνύουν πως δεν θα κάνουν πίσω αν δεν δικαιωθούν.
Το υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Αγιάς επισκέφθηκαν και άνθρωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι συναντήθηκαν με το μαθητικό συμβούλιο για να ενημερωθούν σχετικά με το πρόβλημα που ανάγκασε τους μαθητές να προχωρήσουν στην κατάληψη της σχολικής μονάδας. Σε σχετική δε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη συζήτηση με το μαθητικό συμβούλιο δηλώσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση υπουργείου και περιφερειακής διοίκησης να σταματήσουνε τη λειτουργία του τμήματος της Γ’ Πληροφορικής.
Θεωρούμε την απόφαση απαράδεκτη, διότι το τμήμα λειτουργούσε κανονικά την προηγούμενη χρονιά, με τον ίδιο αριθμό μαθητών, το εργαστήριό του είναι ανανεωμένο μετά από πρωτοβουλία των μαθητών και επαφή τους με σχολείο του εξωτερικού, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια.
Από κανέναν δεν μπορεί να γίνει δεκτός ο εκβιασμός προς τους μαθητές και τους γονείς να μετακινηθούνε στη Λάρισα για να συνεχίσουνε τις σπουδές τους ή να χάσουνε δύο χρόνια και να αλλάξουνε ειδικότητα, στο όνομα των ματωμένων πλεονασμάτων για τα οποία συμφωνήσανε όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με τους φορείς της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής σε συντονισμένη δράση μαζί με τους υπόλοιπους λαϊκούς φορείς και τα μαθητικά συμβούλια των άλλων σχολικών μονάδων ενάντια στην απόφαση, αλλά και γενικότερα ενάντια στις πολιτικές που κλείνουνε σχολικές μονάδες. Να διεκδικήσουμε επαρκείς χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία και αναβάθμισή τους, επαναλειτουργία όσων κλείσανε με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακής διοίκησης και δημοτικής αρχής».
«Δεσμευόμαστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να καταθέσουμε πρόταση απόφασης ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Νίκος Γουργιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass