ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας η λειτουργία των ολιγομελών

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 15:23

Στο θέμα των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ, αναφέρεται ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας, η οποία έχει ως εξής:


«Η εκπαιδευτική κοινότητα υπερασπίζεται τη λειτουργία των τμημάτων και των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ σε όλες τις Περιφέρειες και φέτος, όπως και πέρυσι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και απαιτείται να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές, αν δεν λειτουργήσουν τα τμήματά τους.
Υπάρχουν μαθητές στον νομό μας, των οποίων οι οικογένειες έχουν συμβάλει οικονομικά στην υποστήριξη της υποδομής των εργαστηρίων τους προκειμένου να λειτουργήσουν με τις καλύτερες συνθήκες και υπάρχουν τμήματα που εμφανίζονται ως ολιγομελή, παρότι δεν είναι, γιατί οι μαθητές, οι οποίοι μάλιστα είναι σκληρά εργαζόμενοι, δεν επιτρέπεται να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Το άνοιγμα αυτών των τμημάτων είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας. Κρίσιμης σημασίας αποτελεί επίσης και η λειτουργία τμημάτων του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ελασσόνας. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι καθολικό και στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος για το οποίο παλεύουμε πρέπει να είναι η απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών, με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, σε αυτό. Ο σεβασμός στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε μαθητή και μαθήτριας δεν επιτρέπει τα ολιγομελή τμήματα να παραμείνουν κλειστά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass