Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η πόλη δεν είναι τα έργα της αλλά οι άνθρωποί της»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 22:02

«Η πόλη δεν είναι τα έργα της αλλά οι άνθρωποί της. Εμείς χαράξαμε μια πορεία και την επόμενη Άνοιξη θα κριθούμε. Αφήνουμε ένα αποτύπωμα και δεν θέλουμε να χαθεί.

Ελπίζουμε ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να συνεχιστεί», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης χθες στην εκδήλωση βράβευσης των παιδιών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μέσω του θεσμού αλλά και των φορέων που συνεργάζονται δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά της πόλης, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, να διεκδικήσουν το όνειρο.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων ευχήθηκε στα παιδιά καλές σπουδές και αναφέρθηκε στον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που υλοποιείται από το 2014 αλλά και στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος. «Το δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά των οικογενειών που μέσα στην κρίση βρέθηκαν στο «κόκκινο» δεν είναι ούτε συμπόνια, ούτε λύπη. Είναι η δική μας φιλοσοφία ότι οι κοινωνίες δεν προχωρούν αν ένα κομμάτι τους μένει πίσω. Στον θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου το μόνο που χρειάστηκε ήταν να πάρουμε την πρωτοβουλία και να βρούμε τη στήριξη. Βασικό στοιχείο είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς και τους ανθρώπους που διαμορφώνουν το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης. Βρήκαμε μια ανοιχτή αγκαλιά και έτσι 200 παιδιά της πόλης παρακολουθούν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα και ξένες γλώσσες» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης. Κλείνοντας ευχαρίστησε την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, τους Ενεργούς Πολίτες και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ που προσέφερε για φέτος μία υποτροφία. Ακόμη ευχαρίστησε χορηγούς και επιχειρήσεις και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «Η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοιχτή για όλους».

Για τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που δίνει το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν το αγαθό της παιδείας αμβλύνοντας τις ανισότητες, τη σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς και την ελπίδα χρόνο με τον χρόνο η προσπάθεια αυτή να απλώνεται και να οργανώνεται καλύτερα μίλησαν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ευθυμία Ζιώγα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών κ. Χρ. Βλούχος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος κ. Φ. Καράτζου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Λάρισας κ. Ρεβήσιου, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρ. Βουλγαράκη, εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ ο κ. Σ. Μπουντής, των Ενεργών Πολιτών ο κ. Γ. Νταλώσης και του ΙΕΚ Ομήρος ο κ. Τ. Γούσιος. Ακολούθησε η βράβευση των 11 παιδιών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που συνοδεύτηκε με εγκάρδιες ευχές από όλους και δώρα.

Της Νατάσας Πολυγένη