«Στον αέρα» δύο τμήματα του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελασσόνας

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 22:20

«Στον αέρα» βρίσκεται η λειτουργία δύο ολιγομελών τμημάτων Γυμνασίου (Β΄ και Γ’ Γυμνασίου) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας, που αναμένουν από το Υπουργείο Παιδείας την έγκριση για τη λειτουργία τους.

Πρόκειται για δύο τμήματα Γυμνασίου, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι από δύο μαθητές στο καθένα (…με κάποιους μαθητές να ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού).

Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού οι μαθητές διαμένουν στη Βερδικούσια, στα Αμπέλια Βερδικούσιας, στο Δομένικο και στην Κοκκινόγη και σε περίπτωση μη έγκρισης λειτουργίας των δύο τμημάτων… θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά στη Λάρισα για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους!

Όπως επισήμαναν οι γονείς χθες στην «Ε», η μετακίνηση των μαθητών είναι ήδη εξασφαλισμένη προς το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ελασσόνας, αφού υπάρχουν ήδη τα δρομολόγια για τα υπόλοιπα παιδιά και μπορούν να ενταχθούν σε αυτά. Στο σχολείο υπάρχει η κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή για τη λειτουργία των τμημάτων. Να θυμίσουμε ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας είναι το μοναδικό στην περιοχή.

Οι διαμαρτυρίες απλώθηκαν από προχθές που οι μαθητές πραγματοποίησαν κατάληψη, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ χθες αντιπροσωπεία γονέων, που έχουν τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, προκειμένου να τον ενημερώσουν διεξοδικά για το θέμα.

«Παρακαλούμε να μεταφέρετε στους αρμόδιους πως πρέπει να δείξουν ευαισθησία στο θέμα, αφού τα παιδιά μας θα ταλαιπωρηθούν πολύ γιατί θα αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να φοιτήσουν σε αντίστοιχη σχολική μονάδα της Λάρισας…αν και υπάρχει το σχολείο της Ελασσόνας», «κατέθεσαν» οι γονείς, που έχουν βέβαια και τη συμπαράσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου. Παράλληλα, ήδη έχει σταλεί σχετική επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και στον διευθυντή Τμήματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Κασσιανό.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας, με τη σειρά του, ήδη μετέφερε το πρόβλημα στους αρμόδιους φορείς, ελπίζοντας στη λύση του.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass