Παιδικοί Σταθμοί σε Γόννους και Πυργετό

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 22:17

Παιδικούς σταθμούς θα αποκτήσουν οι Γόννοι και ο Πυργετός του Δήμου Τεμπών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού τους.

Η δημοτική αρχή δρομολογεί τη διαμόρφωση δύο κτιρίων του παλιού δημαρχείου στους Γόννους και ενός δημοτικού κτίσματος στον Πυργετό αντίστοιχα, με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία τους.

Η απόφαση δημιουργίας των δύο παιδικών σταθμών πάρθηκε με το σκεπτικό να στηρίξει την παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους και να εμποδίσουν την ερημοποίηση και την αστικοποίηση που παρατηρείται γενικότερα στη χώρα, από νέους που αναζητούν ευκαιρίες σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα η λειτουργία των παιδικών σταθμών στις κοινότητες θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης του παιδικού πληθυσμού τους, με αυτές των αστικών κέντρων.

Αναλυτικότερα για τα δύο έργα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Τσεργάς, αναφέρει στην «Ε»: «Στους Γόννους, ο παιδικός σταθμός θα δημιουργηθεί στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου, με χρηματοδότηση 50.000 ευρώ, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Είναι έτοιμες οι μελέτες του έργου και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η δημοπράτησή του, για την ανάδειξη αναδόχου.

Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των χώρων του ισογείου για τη φιλοξενία 25 νηπίων, από 2,5 έως και 4 ετών.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων -αφού η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη- ο παιδικός σταθμός θα είναι έτοιμος την επόμενη σχολική χρονιά.

Όσον αφορά στη λειτουργία του, ευελπιστούμε να στελεχωθεί με προσωπικό μέσω του ΕΣΠΑ. Να σημειώσουμε ότι σήμερα τα παιδιά από τους Γόννους αναγκάζονται να μεταβούν στο Μακρυχώρι, όπου λειτουργεί παιδικός σταθμός. Η μετακίνηση των παιδιών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους γονείς των νηπίων. Ένας παιδικός σταθμός στους Γόννους, που ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, θα βοηθήσει πολλές οικογένειες».

Σήμερα, στο διώροφο κτίσμα του παλαιού δημαρχείου, στεγάζονται το ΚΕΠ Γόννων, γραφείο του Κέντρου Κοινότητας, λειτουργεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και γραφείο υπάλληλου του δήμου που εξυπηρετεί τις ανάγκες υπηρεσιών δημοτολογίου, ληξιαρχείου κ.ά.

Όσον αφορά στον παιδικό σταθμό Πυργετού, ο κ.Τσεργάς αναφέρει: «Θα δημιουργηθεί σε δημοτικό κτίσμα, που βρίσκεται εντός του οικισμού και φιλοδοξούμε να λειτουργήσει επίσης από τη νέα σχολική χρονιά.

Υπάρχει η πρόθεση να κατατεθεί το έργο στο πρόγραμμα Leader και η προοπτική να χρηματοδοτηθεί από αυτό. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας 25 νηπίων, από 2,5 έως και 4 ετών.

Να σημειώσουμε ότι για τη δημιουργία παιδικού σταθμού στον Πυργετό, εκφράστηκε ενδιαφέρον για μεταφορά νηπίων από οικογένειες που κατοικούν σε κοντινούς οικισμούς, όπως το Ομόλιο και το Στόμιο».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass