Οι υποψήφιοι για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ

ΣΤΑ ΔΥΟ Η «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 15:20

Στις κάλπες θα προσέλθουν στις 7 Νοεμβρίου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Λάρισας με αφορμή τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ).

Την ψήφο των Λαρισαίων εκπαιδευτικών θα διεκδικήσουν η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), η ΔΑΚΕ, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Παρεμβάσεις), η Δημοκρατική Συνεργασία, η Εκκίνηση Εκπαιδευτικών και η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (Μέτωπο Δημοκρατικών - Προοδευτικών-Ανεξάρτητων Κινήσεων).

Νέο στοιχείο των φετινών εκλογών αποτελεί η «διάσπαση» της Εκκίνησης η οποία, σε τοπικό επίπεδο ιδρύθηκε από εκπαιδευτικούς που προέρχονταν, μεταξύ άλλων από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού στελέχη της, θα κατέλθουν στις εκλογές (στο ΚΥΣΠΕ) στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης, παράταξη με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις εκλογές πανελλαδικά.

Με την Εκκίνηση, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, να διαχωρίζει τη θέση της από την εξέλιξη και να κατέρχεται αυτόνομα στις εκλογές της Λάρισας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας είναι οι εξής:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Γιώτας - Τσέλνικας Κωνσταντίνος, Γκαζγκάνη Όλγα, Γκιάτος Ιωάννης, Γκόγκας Γιώργος, Ζιάκου Αθανασία, Ζιάνας Ιωάννης, Κατσάρα Αικατερίνη, Κοψαχείλης Ευθύμιος, Κωστούλας Απόστολος, Μπίκας Χρήστος, Μυσίδου Λαμπρινή, Πατσίκας Αντρέας, Σερέτη Φανή, Σωτηρίου Βασίλειος, Τσαούση Ελένη, Τσιός Δημήτριος.

ΔΑΚΕ

Δραγανιδάκης Δημήτριος, Ζανιάς Αχιλλέας, Καραγκούνης Ανέστης, Κατσιγιάννης Δημήτριος, Κολοβός Νικόλαος, Νάστος Γεώργιος, Ξυνοπούλου Αφροδίτη, Παπαδοπούλου Ευαγγελία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Αγιάννης Νικόλαος, Δαούλα Κατερίνα, Κοσμοπούλου Φωτεινή, Μουτσέλου Ευτυχία, Σεφεριάδου Ελένη, Συννεφακοπούλου Κυριακή, Τσάνης Θεοφάνης, Φωτίου Γιώργος, Χριστοδούλου Αστέριος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αγόρου Παναγιώτης, Γεωργίου Φώτιος, Δεληζώνας Αθανάσιος, Δημητριάδης Χρήστος, Καμπέρης Αθάνασιος, Καραβέντζας Νικόλαος, Κουκοπούλου Αναστασία, Λιάκος Νικόλαος, Μπασδραβάλα Χριστίνα, Μποντικούλη Ευανθία, Μπουζούκης Δημήτριος, Παζάρας Αντώνιος, Παναγιώτου Χρήστος, Σίμος Βασίλειος, Τουρσουνίδου Μαρία, Τριανταφύλλου Βασίλειος, Τσενικίδου Αναστασία, Χάμου Μαρία, Χατζήνα Ελένη. 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Γερόπουλος Περικλής (Πέρυ), Ζιάγκας Βασίλειος, Κοσμάνος Νικόλαος, Κουκουθάκης Σωτήριος, Παπαδημητρίου Φώτιος, Σιώκας Θεόδωρος.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ακριβόπουλος Επαμεινώνδας, Γεωργάκης Νικόλαος, Γκουνέλας Παύλος, Γούσιος Στέργιος, Ζιώγας Αθανάσιος, Λάτσιος Ηλίας, Λιθοξοπούλου Σοφία, Νάστας Κωνσταντίνος, Παπάζογλου Ιωάννης, Παπατζέλος Αθανάσιος, Σπανός Γεώργιος, Στατήρης Γεώργιος, Φτάρας Αχιλλέας, Χατζηαυγέρη Ειρήνη.

ΔΙΑΣΠΑΣΗ

Η Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας με αφορμή τις εξελίξεις, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «όπως είναι γνωστό η ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ήταν μέχρι χθες μέλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκκίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΑΕΕΚΕ). Η ΑΕΕΚΕ είναι ένας σχηματισμός ανεξάρτητων συνδικαλιστικών κινήσεων σε πανελλήνια κλίμακα.

Δεν μπορεί όμως η (ΑΕΕΚΕ) να πιέζει ή να υποδεικνύει τα σχήματα που την αποτελούν να προβαίνουν σε συνεργασίες – συμφωνίες και μάλιστα μονομερείς με άλλες κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις και ιδίως όταν κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το καταστατικό της».

«Δεν κατανοούμε λοιπόν τη μονομερή συνεργασία της ΑΕΕΚΕ με άλλη παράταξη και τη μετονομασία σε Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών. Είναι αυτοσκοπός άραγε η καταμέτρηση δυνάμεων και η συλλογή ψήφων; Είναι άραγε αυτοσκοπός η κατάκτηση αξιωμάτων;

Μα αυτό έκαναν και κάνουν οι προηγούμενοι, ενώ την ίδια πεπατημένη ακολουθούν και οι σημερινοί από τους οποίους περιμέναμε άλλο ήθος και άλλο ύφος. Θα πρέπει λοιπόν σχήματα όπως η Εκκίνηση να προσχωρήσουν σε τέτοιες λογικές εξαπατώντας όλους εκείνους τους συναδέλφους που συμπορεύονταν μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια;

Η πλειοψηφία των μελών της Εκκίνησης δεν συμφωνεί με τέτοιες λογικές». «Η ΑΕΕΚΕ μπορεί να προχωρήσει χωρίς εμάς, επιχειρώντας μονομερείς συνεργασίες, αλλάζοντας όνομα (Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών) διαλύοντας ότι καλό είχε γεννηθεί στον συνδικαλιστικό χώρο τα τελευταία χρόνια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass