«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο Γαβρόλου»

* ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 15:22

Με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, «συνεχίζεται η αναδιάρθρωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εξέλιξη αυτή είναι η συνέχεια του «σχεδίου Αθηνά», θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκαθάρισμα το οποίο βέβαια δεν θα γίνει με κάποιο επιστημονικό ή κοινωνικό κριτήριο, αλλά με τα δεδομένα πάλι της αγοράς, με τους όρους που θέλουν οι επιχειρήσεις και όχι με βάση τις ανάγκες μας» τόνισαν χθες εκπρόσωποι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

«Το σίγουρο» πρόσθεσαν οι φοιτητές «είναι ότι θα την πληρώσουμε πάλι εμείς οι σπουδαστές όπως και στο παρελθόν που με το σχέδιο Αθηνά, οι σπουδαστές μπήκανε σε ένα Τμήμα και βγήκαν από ένα άλλο.

Το σχέδιο νόμου δεν αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα που έχουμε, τα κάνει χειρότερα. Διευρύνεται η πολυδιάσπαση των αντικειμένων σπουδών και η κατηγοριοποίηση των πτυχίων και αποφοίτων που υπονομεύει την εργασιακή μας προοπτική.

Δεν προβλέπεται καμία αύξηση της χρηματοδότησης, καμία επιπλέον πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καμία βελτίωση των υποδομών και ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Συγκεκριμένα για το ζήτημα της σίτισης ο Σύλλογός μας στις εστίες, μαζί με άλλους εστιακούς φοιτητές πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη Μέριμνα του ΤΕΙ για να απαιτήσουμε να δοθεί το απόλυτα λογικό δικαίωμα στους πρωτοετείς σπουδαστές που μένουν στην εστία του ΤΕΙ και δεν έχουν λάβει ακόμη την κάρτα σίτισης, να μπορούν να τρώνε από τη λέσχη του ιδρύματος δωρεάν μέχρι να εκδοθεί η κάρτα τους».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινής δράσης των Θεσσαλών φοιτητών, αύριο Κυριακή 14 Οκτώβρη διοργανώνεται πανθεσσαλική συνάντηση φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών και κάθε σπουδαστή που θέλει να αγωνιστεί για τη σχολή του, στις 12:30 το μεσημέρι, στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass