Μπόνους μετεγγραφής για φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 15:24

Με ευνοϊκότερους όρους θα διεκδικήσουν φέτος τη μετεγγραφή τους οι φοιτητές με πολύ χαμηλά εισοδήματα που δεν πληρούν άλλες προϋποθέσεις, καθώς αυξήθηκε η μοριοδότησή τους με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Έως και τις 19 Οκτωβρίου όλοι όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μετεγγραφή από ίδρυμα σε ίδρυμα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής μέσω της ειδικής εφαρμογής (https://transfer.it.minedu.gov.gr) ή και μέσω της σελίδας του Υπουργείου Παιδείας. Προκειμένου οι φοιτητές να μην ταλαιπωρηθούν άδικα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μετεγγραφές γίνονται με οικονομικά κριτήρια (από 3.000 έως 9.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα) για όλες τις περιπτώσεις και μετά συνυπολογίζονται όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις. Από φέτος όσοι έχουν εισόδημα 3.000 ευρώ θα πάρουν ένα επιπλέον μόριο και θα φτάσουν στα 6, όταν πέρυσι είχαν 5 μόρια.

Επίσης, 4 μόρια θα πάρουν όσοι έχουν εισόδημα έως 6.000 ευρώ και 3 μόρια όσοι έχουν εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Κατά κεφαλήν εισόδημα μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ δεν μοριοδοτείται. Ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων και η ένταξη του αιτούντος σε μία εκ των κατηγοριών πραγματοποιείται με αυτόματη διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής αιτήσεων με τα αρχεία της ΑΑΔΕ.

Μετά τα εισοδηματικά κριτήρια η μοριοδότηση αυξάνεται ως εξής για τους δικαιούχους:

Ορφανός και από τους δύο γονείς, παίρνει 3 μόρια. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, 2 μόρια. Μέλος τρίτεκνης οικογένειας, 1 μόριο.

Ορφανός από έναν γονέα παίρνει 1 μόριο. Τέκνο άγαμης μητέρας, 1 μόριο. Εάν έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που έχουν αναπηρία 67% και άνω, πιστοποιημένη από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ή άλλες παθήσεις, παίρνει 1 μόριο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι φοιτητές των οποίων οι γονείς είναι διαζευγμένοι. Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος υπολογίζεται το εισόδημα και των δύο γονέων, εκτός από την περίπτωση φοιτητή αιτούντος μετεγγραφή, η επιμέλεια του οποίου έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση στον έναν γονέα, οπότε υπολογίζεται το εισόδημα μόνο αυτού.

Οι υποψήφιοι που έχουν αδελφό φοιτητή προπτυχιακού κύκλου σπουδών και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων για τους αδελφούς φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής με μοριοδότηση. Οι φοιτητές υποβάλλουν αίτηση για μόνο μία κατηγορία δικαιούχων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass