ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Νέο σχολείο, όχι μετακίνηση μαθητών!»

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 0:15

 

Με αφορμή το στεγαστικό πρόβλημα και την αντιπαράθεση του διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βασίλη Ζωγράφου με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστ. Καλογιάννη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «συμφωνεί με την άποψη του διευθυντή του σχολείου ότι συμφωνήθηκαν δύο αίθουσες και όχι μία. Αν οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, τότε η δημιουργία δεύτερης αίθουσας δίνει μια λύση στο στεγαστικό μας πρόβλημα όχι όμως τη βέλτιστη.

Η πρόταση του διευθυντή και του συλλόγου γονέων ήταν η κατασκευή δύο προκατασκευασμένων αιθουσών, δίπλα στο γυμναστήριο, αλλά η πρόταση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι θα υπήρχε καθυστέρηση στην έγκριση από τους αρμόδιους φορείς. Η κατασκευή των αιθουσών σε χώρους του γυμναστηρίου, είναι πρόταση που έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και όχι από τον διευθυντή και τον σύλλογο γονέων.

Όταν πριν από μερικές ημέρες και μετά από τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο του προβλήματος, έγινε πρόσκληση από τον δήμαρχο στον σύλλογο γονέων, πιστέψαμε ότι σκοπός της πρόσκλησης ήταν να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε διότι δεν ήταν παρόντες όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Ούτε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ούτε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, ούτε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ούτε ο αντιδήμαρχος Παιδείας αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντίθετα παρών ήταν μόνο ο αρμόδιος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα προσκλήθηκε!

Έτσι η σύσκεψη είχε στην ουσία χαρακτήρα ενημέρωσης και μόνο από τον δήμαρχο για τη λύση που πρότεινε και αφορούσε την κατασκευή μιας αίθουσας καθώς και τη μετακίνηση μαθητών από τους ήδη φοιτούντες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο σε γειτονικά σχολεία άλλης συνοικίας!

Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον φοιτούντες μαθητές οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε άλλη συνοικία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διότι δεν είναι παιδαγωγικό και θα πρέπει να το ζητήσουν οι ίδιοι οι γονείς. Ας μην ξεχνούν οι αρμόδιοι φορείς της εκπαίδευσης, ότι η μετακίνηση αφορά μικρά παιδιά τα οποία δεν θα γίνουν παιχνίδι κανενός.

Ζητήσαμε δύο αίθουσες για να λύσουμε το στεγαστικό μας πρόβλημα και όχι να φύγουν μαθητές. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, το σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που τυχόν θα συναντήσει , όπως έκανε ως τώρα. Ο σύλλογος γονέων θα είναι πάντα δίπλα στη Διεύθυνση του σχολείου για να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων όπως επίσης είναι στη διάθεση οποιοδήποτε φορέα για τη λύση των προβλημάτων. Ας ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι φορείς για την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στη συνοικία της Φιλιππούπολης και όχι να σκέφτονται τη μετακίνηση μαθητών σε άλλη συνοικία» καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass