Ανθόκηποι στα σχολεία

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2013 22:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:19
 

 Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, με χαρακτήρα κοινωφελούς εργασίας, ιδιαίτερα, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου η ανεργία πλήττει ολοένα και περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης και αφετέρου στην υλοποίηση προτύπων και καινοτόμων δράσεων, που στόχο έχουν αρχικά την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Στους Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων, για παράδειγμα, υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία η ενέργεια «Ανάπτυξη του προγράμματος: Η σχολική Εδέμ», που αποσκοπεί στο σχεδιασμό και στην δημιουργία λαχανόκηπων- ανθόκηπων, με τη συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αυλές των σχολικών μονάδων.

Στα Δημοτικά Σχολεία που υλοποιήθηκε, οι ωφελούμενοι της συγκεκριμένης ενέργειας δημιούργησαν μαζί με τη βοήθεια μαθητών του δημοτικού σχολείου έναν ανθόκηπο.

Οι εργαζόμενοι-γεωπόνοι, έδειξαν στους μικρούς μαθητές πώς να φτιάχνουν ένα κήπο, τους ενημέρωσαν για τα φυτά, για τη φροντίδα που χρειάζονται και για τη σημασία που έχουν για το περιβάλλον αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι μαθητές γοητευμένοι από την διαδικασία της δημιουργίας του ανθόκηπου συμμετείχαν και εκείνοι ενεργά στην φύτευση και στη φροντίδα του κήπου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass