ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Larissa day - night out

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2013 15:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:20

της Έφης Τουφεξή

  Μπορεί τώρα το καλοκαίρι η κίνηση στο χάρτη διασκέδασης της Λάρισας να μειώνεται και οι περισσότεροι να καταφεύγουν για βουτιές στις κοντινές παραλίες του νομού, υπάρχουν ωστόσο μερικά δροσερά στέκια και γωνιές της πόλης, που δε θα βρουν ποτέ την ησυχία τους… Ευτυχώς!

 Λένε πολλά για τη Λάρισα. Ότι το καλοκαίρι ο υδράργυρος χτυπάει σαραντάρια και η πόλη γίνεται καμίνι. Είναι αλήθεια! Λένε επίσης ότι, αν και δε διαθέτει παραλίες, έχει στις πάμπολλες καφετέριες της ομπρέλες, κάτω από τις οποίες οι κάτοικοί της απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ, ενώ το βράδυ η διασκέδαση «χτυπάει» κόκκινο, ακολουθώντας το παράδειγμα του υδραργύρου. Κι αυτό αλήθεια! Η Λάρισα και φέτος συνεχίζει να παραδίδει θερινά μαθήματα εντατικής διασκέδασης! Πρωί και βράδυ!

Οι επιλογές διασκέδασης που προσφέρει πολλές και «πολυμορφικές» τόσο στο κέντρο όσο και στις δροσερές πλατείες των προαστίων της. Ό,τι κι αν τραβάει η ψυχή της παρέας θα το βρούμε εδώ. Πολύβουα café για τον πρώτο πρωινό καφέ, τα οποία όσο η ώρα προχωρά κι ο ήλιος δύει μεταμορφώνονται σε ατμοσφαιρικά μπαράκια, που προσφέρουν διασκέδαση μακράς διαρκείας… και μας δίνουν άλλοθι για συναθροίσεις με πληθωρικά κοκτέιλς, ποτό και ζυθομέθεξη, μας ταξιδεύουν με μουσικές από όλον τον κόσμο και μας κρατούν σε εγρήγορση με events, θεματικές βραδιές και καλεσμένους djs.

Κι αν η παρέα πείνασε θα βρούμε εκλεκτές ταβέρνες, που σερβίρουν σπεσιαλιτέ με άρωμα καλοκαιριού και υλικά της γης και της θάλασσας. Εστιατόρια που σέβονται την ανάγκη μας για περιποιημένο φαγητό και το πορτοφόλι μας. Ουζερί, όπου μπορούμε να συνεχίσουμε την απογευματινή ραστώνη, χωρίς ν’ αλλάξουμε μαγαζί. Μέχρι και φαγητό στο.. χέρι! Σουβλάκι, σάντουιτς, κρέπες, καλαμπόκι, παγωτό και γιαουρτοπαγωτό και λογιών-λογιών γλυκές γεύσεις.

Θα τα ανακαλύψουμε όλα, περπατώντας στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ταχυδρομείου και τους γειτονικούς πεζοδρόμους της, όπως και στους πεζοδρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, στους πολύβουους πεζοδρόμους Απόλλωνος, Πανός, στις πλατείες Τρίγωνη και Μαρτύρων Εβραίων. Αλλά κι ανηφορίζοντας προς το Λόφο Φρουρίου. Ακολουθώντας το απογευματινό ρεύμα θα βρεθούμε στον πιο δημοφιλή ανήφορο της πόλης και ίσως το πιο δροσερό βραδινό meet point του νεαρόκοσμου κι όχι μόνο. Είθισται μια στάση στα πεζούλια της πλατείας Λαμπρούλη, που προσφέρει… στρατηγική θέση για χάζι στην περαντζάδα, προτού κατευθυνθούμε για φαγητό ή ποτό.

Δροσερά στέκια θα αναζητήσουμε και στις πλατείες, περιμετρικά του κέντρου, όπου τα δέντρα δίνουν απλόχερα τη σκιά τους στους επισκέπτες τους. Χαράζουμε πορεία προς την πλατεία Προφήτη Ηλία, στη Νεράιδα, διαχρονική πλέον αξία στη βραδινή κυρίως διασκέδαση. Κατευθυνόμαστε παραδίπλα στην οικογενειακή πλατεία Πρωτομαγιάς, που βγάζει τραπεζάκια έξω και διαθέτει μεγάλη παιδική χαρά. Όαση δροσιάς επίσης, οι πλατείες Λιβαδακίου και Αβέρωφ ενδείκνυνται για ποτό και φαγητό. Τα πάρκα του Αγίου Αντωνίου και Αλκαζάρ μας προσκαλούν για βόλτες στο πράσινο με τη συνοδεία αναψυκτικών και σνακς. Η πλατεία Νεάπολης συνεχίζει ν’ αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους πρωινούς όσο και για τους βραδινούς τύπους. Ανανεωμένη η πλατεία Φιλιππούπολης, που απέχτησε τους δικούς της θαμώνες για καφέ και ποτό.

Κι αν θέλουμε να δούμε αστέρες της μεγάλης οθόνης κάτω από τον έναστρο ουρανό ο θερινός κινηματογράφος στο «Μύλο του Παπά» άνοιξε και φέτος την αυλαία του.


Νύχτες αστεριών

Όταν τα άστρα φωτίσουν τον ουρανό η σκυτάλη διασκέδασης αλλάζει χέρια και τόπο. Μουσική στη διαπασών, όλες οι πόρτες των clubs ανοιχτές και ο νεαρόκοσμος που τις διαπερνά έρχεται με διάθεση για ζωή, επικοινωνία και χορό. Πόλο έλξης για όσους θέλουν να γλεντήσουν με την ψυχή τους είναι και τα μπουζούκια, όπου ο γαριφαλοπόλεμος καλά κρατεί, ο χορός στην πίστα θεωρείται επιβεβλημένος, το σπάσιμο πιάτων ακόμη επιμένει και το κέφι παραμένει αστείρευτο μέχρι το πρωί. Καλό ξημέρωμα!

 

 Το κοκτέιλ του καλοκαιριού

Ο bartender Στέφανος Δραγανιδάκης αναμιγνύει στο σέικερ του εποχιακά φρούτα, φρέσκα βότανα, homemade σιρόπια, φαντασία, πολύ φαντασία και δημιουργεί καλοκαιρινά cocktails που αναστατώνουν τους ουρανίσκους… Πρόσφατα για το cocktail του «Boys to Girls» επιλέχθηκε ανάμεσα από 150 mixologists, στους δώδεκα καλύτερους finalists, για την ανάδειξη του Έλληνα νικητή, που θα συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Diageo World Class. Ο μεγάλος νικητής της τελικής διεθνούς αναμέτρησης αποσπά τον τίτλο του φετινού καλύτερου μπάρμαν στον κόσμο!

Κι αν φέτος δεν κατάφερε να κατακτήσει το εισιτήριο για τον τελικό διαγωνισμό τίποτα δεν τον σταματά να το διεκδικήσει ξανά του χρόνου. Με νέες ιδέες, πολλή μελέτη και προσωπική αναζήτηση… Αυτά είναι και τα αφανή «υλικά» των γευστικών πειραματισμών του, που ξεκίνησε να πραγματοποιεί πίσω από την μπάρα πριν 3,5 χρόνια. Αρωγοί του στα πρώτα του βήματα ήταν οι συνεργάτες του Αλέξης Σακελλάρης και Παναγιώτης Σκανιακός. Σήμερα τον βρίσκουμε να ετοιμάζει τα ευφάνταστά του μίγματα στο café - bar Kubrick και να κλείνει το μάτι στο πτυχίο της λογοθεραπείας που κοσμεί το βιογραφικό του. «Η τέχνη του mixology θέλει αφοσίωση», αποφαίνεται. Οι λόγοι που έλκουν αυτή την αφοσίωσή του είναι σαφώς η εμφανής γοητεία της επικοινωνίας με τον κόσμο, αλλά και η έκφραση δημιουργικότητας, μέσα από κάθε καινούργια πρόταση κοκτέιλ που ετοιμάζει. «Η δουλειά μας γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με όσα πλέον δανειζόμαστε από την κουζίνα των σεφ. Είναι αμέτρητοι οι συνδυασμοί υλικών και γεύσεων, προτού οδηγηθούμε στο ένα ξεχωριστό κοκτέιλ».

Κι όπως αποκαλύπτει ο πήχης πρωτοτυπίας ανεβαίνει. Η ανερχόμενη τάση στα cocktails είναι «πολύ-αισθητηριακή» και αποτελεί απάντηση των mixologists… στη μοριακή κουζίνα, καθώς περιλαμβάνει το συνδυασμό ποτού με το ιδανικό συνοδευτικό έδεσμα!

 

Ο Στέφανος Δραγανιδάκης μας προτείνει το ιδανικό cocktail του καλοκαιριού, το Miranda Cooler. Στην υγειά μας!

Υλικά:

50ml παλαιωμένο  ρούμι

15ml Elderflower liqueur

30ml  ροζ grapefruit

15ml σιρόπι κανέλλας

10ml  σιρόπι ginger

20ml χυμός lime

2-3 dashes Angostura Bitters

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μέσα στο σέικερ και σουρώνουμε σε ποτήρι tumbler με πάγο. Γαρνίρουμε με μια κορυφή δυόσμου και ροζ grapefruit.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass